Крупа има квалитет за борбу са најбољима

Данијел Радујковић
Крупа има квалитет за борбу са најбољима

Крупа на Врбасу - Никада није лако нешто радити први пут, а тако је било и фудбалерима Крупе на дебију у Премијер лиги БиХ гдје су се први пут суочили са играњем у најјачем рангу, али су на крају извукли позитиван резултат против Младости Добој Какањ са којом су одиграли 1:1 на свом терену.

Екипа из Крупе на Врбасу пружала је одличне партије у нижим лигама Републике Српске, за само шест сезона прошла је четири ранга такмичења и дошла међу 12 најбољих екипа у БиХ. Међутим, играње у Премијер лиги је нешто сасвим другачије од такмичења у лигама РС. Тренер екипе Слободан Старчевић највише се плашио како ће тим реаговати на нову лигу, која је знатно боља и квалитетнија, гдје се игра брже и агресивније. Ипак, његови играчи су показали да имају квалитет да се носе са најбољим тимовима у БиХ. Играчи Крупе су показали и јак карактер пошто су губили са 0:1 од Младости када је погодио Синан Рамовић, али су до краја меча успјели да дођу до ремија посредством Елвира Кољића који је двадесетак минута прије краја меча био прецизан са пенала. Он је тако донио историјски бод за Крупу у Премијер лиги БиХ и остаће упамћен као стријелац првог гола за овај тим у друштву најбољих.

- Ушли смо у овај меч са великим упитницима и хвала Младости која нам је отворила очи. Премијер лига је у односу на прву лигу РС за два степена на вишем нивоу, игра се брже и агресивније. Показали смо да имамо квалитет за ово такмичење, које је било непознато за наше играче. Битно је да нисмо изгубили. Мислим да, ако овако будемо играли, не треба да се бојимо да нећемо остварити циљ за ову сезону, а то је опстанак у лиги - истакао је Старчевић.

Његова екипа је наставила невјероватну серију која сада траје 40 мечева у којима није доживјела пораз. Ту су убројени мечеви из Прве лиге РС, утакмице Купа града Бањалуке и припремни мечеви. Посљедњи пут су погнуте главе напустили терен још 17. октобра 2015. године када их је савладао Леотар. Њихов низ није успјела да прекине екипа Младости која је на крају задовољна бодом са гостовања.

- На почетку меча смо свјесно игру препустили Крупи, нисмо развили своју игру. У други дио меча смо ушли офанзивније, имали смо прилика, повели, али Крупа је добро одговорила. Касније је дошао и тај несрећни пенал. На крају можемо бити задовољни резултатом и честитам својим момцима на игри, као и Крупи за дебитантски наступ у Премијер лиги - рекао је помоћни тренер Младости Нермин Шабић.

Идући ривал Крупе биће такође новајлија у лиги Металеге у Јајцу, док ће Младост на друго узастопно гостовање пошто иде на ноге екипи Витеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана