Круну свесрпског првака желе четири клуба

Душан Репија
Круну свесрпског првака желе четири клуба

Бањалука - Први рукометни куп за свесрпског првака биће одржан 27. и 28. децембра, када ће у Теслићу снаге одмјерити по два најјача клуба из Републике Српске Борац м:тел и Дервента, као и клубови из Србије Војводина и Раднички.

Одлучено је да ће у полуфиналу снаге одмјерити екипе из исте земље, да би у финалу био по један представник обје земље. Турнир је резултат потписаног меморандума о сарадњи РСРС и РСС, а у оквиру којег је већ публика у Српској могла да види најбоље мушке и женске селекције Србије.

- Били су то заиста празници спорта у Бањалуци, а заувијек ће ми у сјећању остати детаљи послије утакмица када су најбољи рукометаши и рукометашице на терену били окружени стотинама дјечака и дјевојчица. Вјерујем да их је тај тренутак купио и да ће се бавити рукометом. Ово је још једна заједничка парада једног народа који живи у двије државе, промоција рукомета - рекао је предсједник РСРС Здравко Милићевић.

Иако је било најављивано да ће најбоље екипе из Српске и Србије снаге одмјерити у бањалучком "Борику", због техничких ствари, одлучено је да турнир буде одржан у Теслићу.

- Познато је да се у "Борику" игра турнир у малом фудбалу, па смо морали да потражимо другог домаћина. Теслић је идеално рјешење, с обзиром на услове које има дворана "Радолинка", али и смјештајне капацитете - рекао је Милићевић.

Директор Борца Небојша Голић истакао је да ће актуелни првак БиХ учествовати са подмлађеним саставом, док тренер Дервенте Зоран Докић и нема превише опција, с обзиром на то да ове сезоне на располагању има осам сениора и осам кадета.

Куп

Већ од идуће године на турнир за свесрпског првака пласираће се најбољи српски клуб из Премијер лиге БиХ и побједник Купа Српске, као и шампион Србије, те побједник Купа.

- Разговарао сам са предсједником РС Србије Велимиром Марјановићем, који се сложио да тако добијемо учеснике. Куп Републике Српске је врло важно такмичење за нас и вјерујем да ћемо на овај начин натјерати клубове да га схвате озбиљно - рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана