Крстић стигао међу орлове

Агенције
Крстић стигао међу орлове

Копаоник - Капитен кошаркаша Србије Ненад Крстић придружио се остатку екипе на Копаонику и одмах почео са тренингом.

Њему је селектор Александар Ђорђевић, као најискуснијем, дао продужени одмор, а очекује се још долазак тандема из Голден Стејта Немање Недовића и Огњена Кузмића који треба да стигну почетком сљедеће седмице када се заврши љетња НБА лига.

Ђорђевић је рекао да је изузетно задовољан односом играча према раду, њиховим ентузијазмом и приступом тренингу током досадашњег дијела припрема на Копаонику. Он је напоменуо да ће му скраћивање списка бити ноћна мора.

- Као тренер, са играчима желим да изградим однос према раду. Наравно, долазе све јачи и већи захтеви. Полако се комплетирамо и ускоро нам се придружују Немања Недовић и Огњен Кузмић - изјавио је Ђорђевић.

Његови изабраници се припремају на Копаонику за учешће на првенству свијета у Шпанији, а Ђорђевић је навео да се реконвалесценти Владимир Мицов, Владимир Лучић и Немања Дангубић постепено укључују у рад.

- Мицов је пре пет дана почео постепено да се уводи у рад, пре тога је био у Рашкој на анализи крви. Од тога је зависио план који смо направили, а према коме је предвиђено да он од 20. јула почне са тренинзима. Још неких пет дана и ући ће у пун програм тренинга. Лучић ради по специјалном програму, има и даље проблем са леђима. Наша дужност је да играчу, који је кандидат за репрезентацију, пружимо адекватан третман и све што му је потребно да бисмо решили тај проблем. Не само за ово лето, већ за његову будућност - казао је Ђорђевић.

Он је додао да играчи имају свој начин дружења, стално су заједно када имају слободно и праве лијепу атмосферу.

- Та атмосфера увек се преноси на рад, одатле све креће. Сви инсистирамо на томе да направимо искрен однос који се заснива на професионалности у односу на рад и захтеве које ћемо да ставимо на терен. Дај Боже да дође и резултат уз ту игру - закључио је Ђорђевић.

Првенство

Најбољи српски кошаркаши на Копаонику остају до 26. јула. На првенству свијета, од 30. августа до 14. септембра, Србија ће играти у групи "А" са домаћином Шпанијом, Француском, Бразилом, Египтом и Ираном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана