Крстић и Настић стигли у Игокеу

Милан Зубовић
Крстић и Настић стигли у Игокеу

Лакташи - Управа Кошаркашког клуба Игокеа у истом дану ангажовала је два играча, а ријеч је о Немањи Крстићу и Стефану Настићу.

Крстић (23) је некадашњи репрезентативац Србије и потписао је уговор на годину, а може да игра на позицији бека шутера или ниског крила. У редове шампиона БиХ долази из Мега Лекса, за који је играо током посљедње три сезоне. Раније је носио дрес Хемофарма, а био је члан српске селекције на Европском првенству 2013. године у Словенији, на којем су "орлови" заузели седмо мјесто и тако се квалификовали за Свјетско првенство на којем су идуће године стигли до сребра. Био је члан и младих селекција Србије и освојио је сребра на Свјетском првенству за играче до 19 година и првенству Европе до 18 година, док је са ЕП за кошаркаше до 16 година донио бронзано одличје.

С друге стране Настић (23) је потписао уговор на двије године. Висок је 211 центиметара, игра на позицији центра и посљедњих пет година наступао је за колеџ Стенфорд у САД. Током љета наступио за Сан Антонио и Голден Стејт у оквиру Љетне НБА лиге, али није успио да се избори за уговор. Освојио је сребрну медаљу са Србијом на Медитеранским играма 2013. године у Мерсину.

- Довели смо перспективног играча који послије одличне каријере на Стенфорд колеџу овог пута није успио да осигура НБА ангажман, али се нада да би Игокеа могла да буде једна успутна станица за његов одлазак у најјачу лигу свијета. На том путу му остаје да вриједно ради и докаже потенцијал који посједује - изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Тренер и припреме

Игокеа је продужила сарадњу са тренером Жељком Лукајићем на још двије сезоне, а он би у Лакташе требало да стигне 1. августа, док ће средином идућег мјесеца кренути припреме екипе. Осим Крстића, уговоре за сада имају Ђорђе Милошевић и Милош Димић, док су клуб званично напустили Александар Радукић и Драшко Кнежевић, који су отишли у Младост из Мркоњић Града, а Душан Катнић је појачао Крку. Лукајићеви помоћници тренутно раде са играчима који су стигли на пробу, а посљедњи међу њима је прошлосезонски члан Леотара Дејан Шакотић. Такмичење у новој сезони регионалне лиге кошаркаши Игокее започеће против Цедевите у Загребу, 1. или 2. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана