Кренула битка за FIDE бодове у Котор Варошу

Д. Ра.
Кренула битка за FIDE бодове у Котор Варошу

Котор Варош - Шаховски турнир "PST - international chess tournament" почео је у Котор Варошу, а окупио је 40 мајстора и велемајстора из БиХ, Србије и Хрватске.

Директор турнира Предраг Тешић отворио је такмичење повлачењем првог потеза и учесницима пожелио срећу у четвородневној борби на шаховским таблама.

- Надам се да ће турнир постати традиционалан и да ћемо из године у годину имати све већи број такмичара - казао је Тешић.

Турнир, чији је наградни фонд 4.500 КМ, игра се у хотелу "Свети Петар", а организују га ШК "Котор Варош" и Удружење грађана "Центар младих", а покровитељи су Влада РС и општина Котор Варош. Турнир заједно играју шахисти и шахисткиње по швајцарском систему - FIDE варијанта, а одиграће се седам кола. Такмичење је пријављено код FIDE за освајање рејтинга. Побједнику ће припасти 1.000, другопласираном 700, трећепласираном 500 КМ, а новчано ће бити награђени играчи који заузму првих осам позиција. Специјалне награде биће додијељене играчима на основу рејтинга, а биће награђена и најбоља шахисткиња, кадет до 18 година и најбољи играч домаћина - Шаховског клуба "Котор Варош".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана