Крећу лицитације за насљедника селектора Александра Ђорђевића

Агенције
Крећу лицитације за насљедника селектора Александра Ђорђевића

Београд - Лицитирање са именом насљедника Александра Ђорђевића већ је почело и у игри је много лица која на прву не желе признати заинтересованост да сједну на клупу “орлова”, али је сигурно да имају велику жељу за тим.

Као прво име спомиње се Игор Кокошков који тренутно обавља посао асистента у Сакраменто Кингсима, а највећи успјех у каријери направио је освајањем првог мјеста на Европском првенству 2017. са Словенијом када је у финалу био бољи управо од Ђорђевићеве Србије која је била десеткована повредама на том шампионату.

Тренер који је рођен у Београду и има америчко држављанство играчку каријеру морао је да прекине због тешке повреде прошле године постао је први неамериканац који је самостално водио једну НБА екипу.

Повјерење су му дали Феникс Санси, али је имао доста лоше резултате првенствено због недовољно квалитетног састава па је сарадња прекинута ове године. Ђорђевић је најавио одлазак јер му је истекао уговор са КСС мада је за очекивати да са њим буду обављени разговори о наставку сарадње јер је то заслужио освајањем три сребрне медаље на пет посљедњих такмичења. 

- Рекао сам играчима. Мислим да је ред и време. Није било разговора о наставку или не за сада, на мени је да се повучем, да ни не очекујем разговор. Ја знам када човек или тренер направи први корак. Сада осећам обавезу да то урадим. Одлазим у тренутку када нисмо успели - рекао је Ђорђевић и додао да је одлуку донио још прије почетка Свјетског првенства.

Новог селектора први велики задатак чекаће већ у јулу идуће године када су на распореду квалификације за Олимпијске игре када ће бити одиграна четири турнира. Један од њих биће организован у Европи и Грчка је већ најавила да ће све учинити да буде домаћин.

Проблем новом селектору биће састављање екипе и недостатак времена за припреме јер ће већина играча бити уморна и неће имати много времена за одмор пошто ће им клупска сезона бити завршена само неколико дана раније. 

 

Остали

Поред Кокошкова један од главних кандидата је Саша Обрадовић који је за разлику од поменутог имао одличну играчку каријеру и дуго година је био репрезентативац.

Шансу би могао да добије и Дејан Милојевић из младе гарде српских тренера, али је то мало вјероватно у овом тренутку јер КСС сигурно неће ризиковати са тренером који нема искуство вођења репрезентације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана