Крах од Русије покварио утисак

Агенције
Крах од Русије покварио утисак

Доха - Поразом од Русије (28:42) у борби за 19. мјесто рукометаши БиХ завршили су учешће на Свјетском првенству.

Очигледно је да је за момке Драгана Марковића оно било завршено поразом од селекције Туниса у групној фази, када су изгубили шансе за пролаз међу 16 најбољих репрезентација свијета. Три пораза послије тога, од Хрватске у групи, па затим и у борби за пласман од 17. до 20. мјеста, прво од Бјелорусије, па Русије, само су покварили утисак из прве четири утакмице на првенству. Иако су у изјавама послије групне фазе најављивали да ће се борити до посљедњег секунда, то није био случај. Нису успјели да се психички подигну послије разочарања, па су по резултату бољи само од четири селекције: Ирана, Саудијске Арабије, Чилеа и Алжира. До 19. минута ништа није наговјештавало да ће БиХ доживјети катастрофу. Међутим, предност од три гола разлике брзо се истопила, а Руси су крајем првог и почетком другог дијела константно увећавали предност до коначних плус 14.

И док се репрезентативци БиХ пакују за полазак кући, за осам најбољих селекција тек данас почиње "оно право" пошто се играју четвртфинални мечеви. Од 16.30 часова састају се Хрватска и Пољска.

- Биће то стварно тешка утакмица. Гледали смо их против Шведске и стварно су искусна екипа. Имају дисциплину у игри и прави су колектив. Познато је да је Нијемце красило то да увијек играју од првог до 60. минута, а сада су и Пољаци познати по томе. Никад се не предају, али ми желимо да покажемо најбоље онда кад је најпотребније - рекао је средњи бек Хрватске Игор Карачић.

У осталим паровима састају се Катар - Њемачка (16.30), Данска - Шпанија (19) и Словенија - Француска (19). Претходно, Данска и Француска су у осмини финала имале лак посао. Скандинавци су са 30:25 савладали Исланд, док је Француска била више него убједљива против једног од најпријатнијих изненађења турнира Аргентине - 33:20.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана