Котор Варош: Шаховски турнир за FIDE бодове

Д. Ра.
Котор Варош: Шаховски турнир за FIDE бодове

Котор Варош - Шаховска манифестација "ПСТ - интернатионал цхесс тоурнамент" биће одржана од 28. до 31. јула ове године у Котор Варошу.

Организатори турнира, Шаховски клуб Котор Варош и которварошко Удружење грађана "Центар младих" очекују велики одзив и у мушкој и у женској конкуренцији, као и учешће значајног броја велемајстора игре на 64 поља.

- Турнир ће бити одржан заједно за шахисте и шахисткиње по швајцарском систему - FIDE варијанта. Биће играно седам кола уз темпо игре од 90 минута по играчу за цијелу партију и додатак од 30 секунди по потезу почев од првог потеза. Турнир ће бити пријављен код FIDE за освајање рејтинга. Право наступа имају сви играчи из БиХ и иностранства, и према првим контактима, очекујемо одличан одзив - каже директор турнира Предраг Тешић.

Наградни фонд турнира износи 4.500 КМ и биће подијељен на редовне и специјалне награде. Побједнику турнира припашће 1.000, другопласираном 700, трећепласираном 500 КМ, а новчано ће бити награђени играчи који заузму првих осам позиција. Специјалне награде биће додијељене играчима на основу рејтинга, а биће награђена и најбоља шахисткиња, кадет до 18 година и најбољи играч домаћина - Шаховског клуба Котор Варош.

Крајњи рок за пријаве је на дан почетка турнира до десет часова.

- Уписнина за турнир износи 35 КМ у случају ране пријаве до 20. јула, а након тог датума биће 40 марака. Велемајстори су ослобођени плаћања уписнине. Како бисмо привукли што више играча и потврдили да је Котор Варош град шаха, обезбиједили смо приватни, хостелски и хотелски смјештај по сниженим цијенама, које се крећу од десет до 20 КМ - истакао је Тешић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана