Кошаркаши Приједор Спартака у тешкој ситуацији: Борићемо се до краја

Дарко Драгичевић
Кошаркаши Приједор Спартака у тешкој ситуацији: Борићемо се до краја

ПРИЈЕДОР - Пред кошаркашима Приједор Спартака је изузетно тешка ситуација у финишу сезоне. Екипа тренера Данила Палалића се налази на посљедњем мјесту Лиге БиХ и слиједи јој борба за опстанак.

Ове сезоне првенство БиХ ће напустити једна екипа, а још два кола су остала до краја првог дијела шампионата. Након тога првих пет екипа наставиће такмичење у Лиги за шампиона, заједно с Игокеом, док ће екипе од 7. до 12. мјеста играти Лигу за опстанак. За екипу која завршни на шестој позицији такмичење ће бити завршено.

Тренер Данило Палалић истиче да је задовољан партијама екипе и да им је недостајало само искуства и смирености да имају бољи резултатски скор.

- Имали смо ове сезоне заиста пуно пехова. Од бројних повреда које су утицале на тим, јер нисмо били комплетни готово ниједан меч, до проблема са двораном. Због реновирања наше дворане играли смо мечеве у Новом Граду. На све то смо четири меча изгубили практично у финишу. Да смо добили неку од тих утакмица, ситуација би сигурно била пуно боља. Ипак ми се не предајемо. Има још доста мечева, тако да треба да збијемо редове и одиграмо што боље ову завршницу, а затим Лигу за опстанак, гдје ћемо тражити своју шансу. Екипа је заиста добро радила током сезоне, недостајало нам је мало искуства и среће у појединим мечевима и нема шта да замјерим момцима - истакао је Палалић.

Оно што радује стручни штаб је опоравак појединих играча, као и чињеница да су се нови добро уклопили.

- Довели смо Американца Деметруса Госона који се добро уклопио у тим. Чини ми се да смо погодили са избором, јер је ријеч о добром играчу и карактерном момку. Ускоро очекујемо да нам се врати након повреде и Синиша Шорак. Такође дошао нам је Срђан Адамовић из Борца, као и бивши члан Слободе Харис Анделија. Ријеч је о младим момцима жељним доказивања и сигурно да ће нам поправити ростер. Спремамо се за наредни дуел против Младости и покушаћемо да остваримо повољан резултат и поправимо свој скор - додао је Палалић.

Парови 21. кола Лиге БиХ: субота: Босна - Промо (16 часова), Приједор Спартак - Младост (19), Орловик - Широки Бријег (19.30), недјеља (Посушје - Славија (19 часова) Слобода - Спарс (19).

Промјена правила

У пропозицијама за сезону које се налазе на сајту Савеза БиХ стоји да ће екипе у Лигу за опстанак преносити само бодове из међусобних дуела. Међутим то правило је промијењено. Екипе које буду играле Лигу за опстанак ће преносити све бодове освојене током првог дијела такмичења, док ће Лига за шампиона кренути од нуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана