Кошаркаши Игокее против Спортинга се боре за улазак у Лигу шампиона: Одбраном до циља

Милан Зубовић
Кошаркаши Игокее против Спортинга се боре за улазак у Лигу шампиона: Одбраном до циља

БОТЕВГРАД - Озбиљан приступ, јака одбрана и контрола скока су рецепт по којем ће кошаркаши Игокее вечерас покушати да побиједе Спортинг (19 часова) и тако изваде визу за Лигу шампиона.

Објективно тежу препреку, румунски Клуж, “игоси” су већ прескочили (82:75) па у вечерашњу битку улазе као фаворити. Ипак, чињеница да је португалска кошарка велика непознаница позива на опрез.

Спортинг је осам пута био шампион своје земље, посљедњи пут још 1982. године док је реформиран током 2019. и прошле сезоне добио је право директног наступа у највишем рангу. У тренутку прекида кампање држао је прво мјесто.

- Спортинг је непознаница за наша просторе као и сама португалска кошарка. Током скаутинга много ми је помогао тренер Фрибурга Петар Алексић, који је из Републике Српске, док сам у анализи њиховог меча видио да се ради о атипичном тиму са доста Американаца који играју јако брзо. Циљ нам је да отупимо те њихове ударне игле, играче који имају много слободе у игри те да одбраном контролишемо скок, односно меч - изјавио је тренер Драган Бајић.

Нагласио је да ће их озбиљан приступ као против Клужа довести до жељеног циља, а то је пласман у групну фазу Лиге шампиона.

- Само озбиљан приступ нас води ка побједи и зато опуштања не смије да буде. Знамо због чега смо дошли у Бугарску, то је пласман у групну фазу Лиге шампиона. Свјесни смо шта побједа у наредном мечу доноси клубу, граду и Републици Српској коју ћемо представљати у јаком европском такмичењу - истакао је Бајић.

Плејмејкер Игокее Дарко Талић говорио је у сличном тону, апострофирајући да опуштања не смије да буде.

- Немамо шта много паметовати, већ морамо наставити у истом ритму. Одгледали смо Спортингову утакмицу са овог турнира против Фрибурга те сковали тактику. Ако бисмо поредили Спортинг са Клужом, дјелује ми да је португалски тим бољи по атлетским способностима, док је румунска екипа била чвршћа. Ипак, не гледамо толико њихову колико нашу игру. Ову атмосферу морамо да пренесемо на наредни меч, да задржимо моментум славља и са великим мотивом кренемо у нови сусрет - јасан је Талић.

Уколико “игоси” изваде визу за елиту, у групи би требало да играју против Дарушафаке, Остендеа, Хапоел Јерусалима, Бриндизија, Лиможа, Сан Пабло Бургоса и Турк Телекома. Мада, постоји опција да ФИБА смањи број клубова у једној групи на четири.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана