Кошаркаш Игокее Сава Лешић: Играћемо за Трифу

Милан Зубовић
Кошаркаш Игокее Сава Лешић: Играћемо за Трифу

Лакташи - Са половичним учинком кошаркаши Игокее вратили су се са мини-турнеје у Турској, гдје су побиједили Бујукчекмече, а потом изгубили од Каршијаке.

У одсуству тренера Александра Трифуновића, који се успјешно опоравља од блажег можданог удара, екипу су водили његови помоћници Марко Бараћ и Жарко Милаковић. Један од најбољих играча из прошле сезоне Сава Лешић каже да екипа хвата ритам, те да ће спремна дочекати прво коло АБА лиге и сусрет са Партизаном у Београду 5. октобра.

- Доста смо променили тим у односу на прошлу сезону и тражимо ритам да свих 12 играча буде у функцији, што раније није био случај, тако да резултат није у првом плану током ових контролних мечева већ да сви добијемо улогу и у што бољем ритму дочекамо почетак сезоне. За сада смо погодили што се тиче контролних утакмица и разигравања играча, па ћемо бити спремни на почетку сезону - изјавио је Лешић.

Блажи мождани удар који је имао тренер пореметио је одређене планове екипе, а искусни крилни центар, који може играти и на позицији центра, нада се да ће им се Трифуновић ускоро прикључити.

- Колико је мени познато, стање је све боље и није ништа превише озбиљно, мада се ситуација и даље помно прати, а лекари ће дати коначно мишљење. Надамо се да ће се Трифа што пре опоравити и придружити се екипи, односно ставити у функцију тима. Све нас је то изненадило и потресло јер смо ухватили ритам, али морамо да стиснемо редове и играмо за њега у наредном периоду, те покажемо да су његови помоћници добро одрадили остављене задатке. Морамо се држати заједно и из свега изаћи још јачи. Кукања нема, већ само рад - нагласио је Лешић.

Посљедњу провјеру Игокеа ће имати у сриједу у Тузли са Слободом.

- То је то што се тиче провера и биће то мала премијера пред почетак АБА лиге и гостовање ће нам послужити да видимо све оно што нас чека идуће сезоне, односно да осетимо атмосферу. Биће нам доста тешко јер нас чека дупли програм, који ћемо играти средом и суботом. АБА лига никада није била квалитетнија, а све екипе у првенству БиХ желеће да нас победе и даваће више од 100 одсто својих реалних могућности, што је спортски сасвим исправно. Стога морамо бити спремни да одговоримо тим захтевима и не дозволимо нека велика изненађења - рекао је Лешић.

 

Рикић у Сплиту

Доскорашњи члан Игокее Роберт Рикић нови је играч Сплита.

Висок је 219 центиметара, игра на позицији центра и током каријере наступао је за Дубровник, Загреб, Будућност, Игокеу и Зрињски. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана