Ко је Адин Сиочић аутор најгорег промашаја у историји фудбала?

Анадолија
Ко је Адин Сиочић аутор најгорег промашаја у историји фудбала?

Живинице - Публика на трибинама је већ славила гол. Чуо сам хук. А, онда сам хтио закуцати лопту у мрежу како бих наше навијаче још више развеселио. Но, ту је настао проблем, прича Адин Сиочић, фудбалер Младости из Горњих Живиница, члана Треће лиге Тузланског кантона.

"Јако сам замахнуо ногом и нисам могао лопту зауставити. У том тренутку лопту је одскочила на неравном и блатњавом терену, незгодно сам је ударио и она је погодила пречку", објаснио је за агенцију Анадолија творац једног од највећих промашаја свих времена у историји фудбала.

За само један дан овај видео је преко канала YouTube видјело скоро 100.000 особа.

Ученик четвртог разреда Гимназије у Живиницама каже да га је промашај, дословно, прославио, мада би волио да на тај начин није стекао "славу". И заиста, постао је познат широм западног Балкана, јер је видео запис његовог  промашаја обишао водеће интернет портале у државама насталим распадом некадашње СФР Југославије.

"Послије промашаја било је свега. Навијачи су полудјели. Било је и псовки. Ма, Боже сачувај. Видјевши шта сам урадио, ухватио сам се за главу. Када сам погодио пречку са метар, два од гола кренуо сам да изађем, али саиграчи ми нису дозволили да напустим терен. Говорили су ми: 'Остани, остани, хајде свакоме се може десити'. И некако сам сакупио снаге да останем у игри. Играо сам, а искрено више ми се није играло. Како год тај дан и промашај памтићу цијели живот. На крају, сада сам познат", кроз смијех је причао симпатични тинејџер Сиочић, нагласивши: "Откако су бројни портали објавили мој промашај када пролазим градом и кроз школу многи гледају у мене и смију се. Оно, покажу прстом ка мени и смјешкају се. А, шта ћу? У Босни је увијек била добра зезанција. Сада је на мој рачун, па нека је мало."

Сиочић каже да је врло добар ученик. Фудбалски узор му је играч Милана Стефан Ел Шарави. Планира да студира, али и наставити да игра фудбал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана