Клубови из РС ноћна мора за Зрињски

Дарко Пашагић, Игор Станишић
Клубови из РС ноћна мора за Зрињски

Мостар - Ни у петом од седам одиграних сусрета у досадашњем току првенства са клубовима из Републике Српске фудбалери Зрињског нису успјели да забиљеже побједу, а овог пута изабраницима Блажа Слишковића на путу су се испријечили расположени играчи Радника који су у Мостару успјели да остану непоражени играјући 1:1.

Тако су Мостарци у тих седам мечева изгубили чак 12 бодова и ако не буду по трећи пут узастопно шампиони, највећи кривац биће Радник, Борац и Крупа. Бијељинци су им у досадашња три меча откинули пет бодова, Борац у два сусрета четири, а у исто толико мечева Крупа три. Када се зна да ће се до краја сезоне још два пута састати са премијерлигашем из кањона Тијесно и још једном са Бијељинцима, онда је сигурно да "племићи" већ сада размишљају о тим сусретима и томе да ли ће клубови из Српске ове сезоне бити кобни по њих.

У Мостару је Радник наставио сјајну серију овог прољећа и остао непоражен и у петом сусрету (двије побједе и три ремија). Да ће скупо продати кожу против шампиона, било је јасно већ у деветом минуту. Био је то брз контранапад Бијељинаца, сјајан "лажњак" Демира Пеце на шеснаест метара од гола, да би потом идеално упослио Велибора Ђурића, а овај је са врха казненог простора матирао Кенана Пирића за вођство Радника од 1:0. Домаћи су изједначили тек у 54. минуту када је Милош Филиповић искористио своју брзину, побјегао чувару и матирао голмана гостију Младена Лучића за 1:1.

- Сјајно смо одиграли првих 25 минута сусрета, када смо дошли до предности, и посљедњих пола сата када смо равноправно контролисали игру. Ово је за нас велики бод, који показује да нисмо случајно у Лиги за првака. И прије сусрета моји момци су наглашавали да је циљ испуњен пласманом међу шест најбољих и да ће сада играти за своју душу. То су и потврдили против Мостараца, који су без сумње најбоља екипа у Лиги. Сигурно је да ћемо и у наредном мечу играти овако лепршаво, јер желимо свима да докажемо свој квалитет - нагласио је шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић.

Стријелац јединог гола за Бијељинце Велибор Ђурић је истакао да ће његова екипа бити изненађење у Лиги за првака.

- Зрињски је квалитетнији, али смо показали у овом сусрету да ни ми нисмо за "бацање". Тако ће бити и у наредним мечевима и неће бити никакво чудо ако до краја такмичења поправимо садашњу шесту позицију на табели. Драго ми је што је мој гол донио бод Раднику у Мостару, али он је заслуга цијелог колектива, који је на овом мечу функционисао као један - рекао је искусни нападач Бијељинаца.

Мечеви Зрињског

3. коло: Радник - Зрињски    2:1

4. коло Зрињски - Крупа      1:0

11. коло: Зрињски - Борац   0:0

14. коло: Зрињски - Радник  3:0

15. коло: Крупа - Зрињски   1:0

22. коло: Борац - Зрињски   1:1

23. коло: Зрињски - Радник  1:1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана