КК Младост са новим тимом у идућу сезону

Милан Зубовић
КК Младост са новим тимом у идућу сезону

Мркоњић Град - Са комплетно новим играчким кадром екипа Младости из Мркоњић Града кренуће у нову сезону Лиге БиХ.

Тренер Горан Сладојевић остао је без стартне петорке и сада ће имати велики изазов да уклопи све новајлије које су стигле. Током љета тим су напустили плејмејкер Драшко Кнежевић, који је појачао Зрињски, бек Војин Свилар отишао је у Какањ, крило Драган Ђурановић отишао је у Рогашку, крилни центар Александар Радукић у Интер из Братиславе, док је клуб напустио и бек Марко Јеремић.

- Одличне партије које смо пружали прошле сезоне када смо освојили Куп Републике Српске и били другопласирана екипа Лиге 6 БиХ нису остале незапажене па су играчи добили много уносније уговоре него што им можемо понудити. Драго нам је због тога, али с друге стране, сада смо пред новим изазовом. Иза нас је историјска сезона и тешко ћемо је поновити, а и коцкице се неће лако поклопити - рекао је Сладојевић.

Тренутно он може рачунати на плејмејкере Ненада Вуковића и Ђорђа Алексића, бекове Јована Антића, Александра Иветића, крила Огњена Нишавића, Марка Љубоју, крилне центре Страхињу Петковића, Максима Радановића те центра Бојана Станојевића. Њима су прикључени јуниори браћа Кљајић, Душан Јотић и Сергеј Милић, који је стигао из Србије.

- Екипа је нова и вриједно ће тренирати те покушати да оправда реноме Младости. Ако се појави неки интересантан играч на високој позицији, и ако нам буде шкрипало у тиму, покушаћемо да га ангажујемо док је у овом тренутку тешко говорити о неким амбицијама кад још не знамо саставе осталих тимова - казао је Сладојевић.

Контролни мечеви

Прве контролне мечеве Младост ће одиграти на турниру у Мркоњић Граду на којем ће још наступити бањалучки клубови Студент и Борац те Леотар из Требиња. Полуфинала су на распореду 24, а финале и меч за треће мјесто 25. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана