КК Борац: Са пуним "Бориком" до побједе против Широког

Милан Зубовић
КК Борац: Са пуним "Бориком" до побједе против Широког

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца имају велику жељу да са перфектним скором уђу у Нову годину, а сутра од 19 часова пред њима је веома тежак задатак јер ће угостити Широки у дербију деветог кола Лиге БиХ.

Биће то сусрет једине двије непоражене екипе које су већ играле међусобно у Другој АБА лиги.

Бањалучани су славили, али тренер Зоран Кашћелан и играч Јан Ребец сада позивају на велики опрез јер знају да ће то бити сасвим нови меч. 

Позвали су публику да у што већем броју испуни дворану и да им вјетар у леђа те заједно прославе још један тријумф. 

"Дерби са Широким долази круна полусезоне у којој смо имали добрре резултате у оба такмичења, можда изнад очекивања него што смо се надали када смо почели да радимо прије пет мјесеци и при том подмладили екипу. Ова утакмица биће највеће искушење у Лиги БиХ, а послужиће и као увертира за турнир Друге АБА лиге. Играли смо са Широком, али сада ће то бити сасвим друга утакмица. Они су направили пормјене у екипи па ће то бити велики изазов за нас, али вјерујем да ћемо се показати у најбољем свјетлу пред нашом публиком коју позивам да дође у што већем броју" рекао је Кашћелан. 

Млади стручњак из Црне Горе пред почетак сезоне навео је да резултати нису у првом плану већ развој играча. 

"Став челника клуба и мој долазак су у тој служби. Задовљан сам напретком младих играча који је евидентан, а уз то су се поклопили резултати па је много лакше радити у доброј атмосфери. Неке утакмице смо могли да изгубимо, али наш пут нећемо мијењати. Ако се укаже прилика да направимо искорак, искористићемо је. Притисак не тренингу је присутан свакодневено без обзира на резултат јер је много вриједније за Борац и Бањалуку да се играчи припреме за сениорску кошарку. Пуно је играча који нису играли сениорску кошарку, а ту мислим на озбиљнији ниво у односу на млађе категорије. Требамо бити стрпљиви. Неки играчи реагују брже, брже се адаптирају на притисак и интензитет игре, неки спорије, али то ће бити филтер" нагласио је Кашћелан. 

Најискуснији играч Јан Ребец игра прву сезону ван родне Словеније и први пут је носилац игре, а клуб и град су му се свијдели на прву. 

"Очекујем прави дерби, тешку утакмица јер се ради о потпуно другачијем тиму него је то био на почетку сезоне. Промијенили су једро екипе, ту мислим на Ловру Башића и Филипа  Краљевића те новим плејмејкером који се боље слаже са остатком тима па играју бржу кошарку, са чврстом одбраном што је њихов стил игре. Истим начином требамо одговорити да бисмо добили овај меч" истакао је Ребец. 

Остали мечеви

У осталим мечевима деветог кола састају се, петак: Будућност - Спарс (16.30), Босна Ројал - Посушје (17), Славија - Промо (18), Зрињски - Младост (18), Леотар - Слобода (19). 

Првих 100 купаца улазница за утакмицу Борац -Широки добиће гратис улазницу за меч Друге АБА лиге против Златибора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана