Кинези шекали Новака до зоре

Агенције
Кинези шекали Новака до зоре

Шангај - Колико је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић популаран у Кини показала је ситуација на аеродрому у Шангају гдје су га навијачи чекали до три часа иза поноћи након што је допутовао из Пекинга гдје је освојио нову ATP титулу прошле седмице.

Новак је имао велику подршку у главном граду Кине на протеклом турниру, а да ће нешто слично бити и на мастерсу у Шангају може се наслутити већ након првих корака Србина у том граду. На аеродрому га је чекао велики број обожавалаца који су му поклонили букет цвијећа.

- Врло касно сам стигао у Шангај и дивни млади људи су ме дочекали и пожелели ми добродошлицу. Међутим, нисам могао пуно да славим победу у Пекингу. Чекају ме обавезе на новом турниру - написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Ђоковић ће бранити титулу на овом мастерсу, а у првом колу је био слободан. У другом ће се састати са Аустријанцем Домиником Тимом сутра од шест часова.

Након убједљивог тријумфа у Пекингу најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић још више је повећао предност над ривалима на најновијој ATP листи које је јуче објављена. Он сада има 12.150 бодова, док други на листи Шпанац Рафаел Надал сада касни 3.695. Разлика је повећана због тога што је Надала такмичење у Кини завршио већ након четвртфинала и због тога је изгубио 200 поена.

Србин је поново показао да је велики хуманитарац јер је одлучио је да сву зараду са новоотвореног званичног "онлајн шопа" за продају његове опреме преусмјери на рачун фондације за помоћ дјеци Србије.

- Чврсто верујем да сви можемо да будемо друштвено одговорни, а при том и успешни у послу којим се бавимо. Зато и бирам да подржим програме и компаније које се одужују друштву и окружујем се људима који деле моје мишљење. Можемо заједно да удружимо напоре да се деци у Србији омогући лепше и безбрижније детињство. Бићу веома срећан да видим да носите мајице, качкета и друге ствари са мојим именом и именом моје фондације, знајући да је подршка коју пружате мени такође помогла и неком детету - написао је Ђоковић у блогу на сајту фондације.

Он је додао је да као будући отац жели да његово дијете буде поносно на тату.

- Желим да моје дете буде поносно на мене, не само зато што ударам жуту лоптицу боље од противника, него и зато што што користим своје име и време да промовишем добре вредности. Волео бих да ме људи знају као некога ко жели да помогне деци да живе боље животе кроз квалитетно образовање - закључио је Ђоковић. (Агенције)

Првих пет на свијету

1. Новак Ђоковић (Србија) - 12.150

2. Рафаел Надал (Шпанија) - 8.455

3. Роџер Федерер (Швајцарска) - 8.170

4. Станислас Вавринка  (Швајцарска) - 5.555

5. Давид Ферер (Шпанија) - 4.495

 

Српски тенисери

Од јуче Србија поново има три играча у првих 100 на ATP листи. Ђоковићу и Душану Лајовићу (71. мјесто, 739 бодова) придружио се Филип Крајиновић је тачно 100. са 573 поена. Ускоро би се међу њима могао наћи и четврти Србин, Виктор Троицки који све више напредује откако се вратио на терен послије одслужене суспензије. Сада је напредовао 15 мјеста и тренутно је 137. играч свијета са 406 бодова. Јанко Типсаревић је испао из првих 1.000 тенисера свијета јер не може да игра због проблема са петом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана