Кејн под знаком питања за Звезду

Агенције
Кејн под знаком питања за Звезду

ЛОНДОН - Најбољи фудбалер Тотенхема Хари Кејн пропустио је синоћњи меч против Евертона због, како су енглески медији пренијели, мистериозне повреде, па постоји шанса да се не нађе на списку путника за меч са Црвеном звездом који је на програму прекосутра.

"Пијетлови" играју непрепознатљиво лоше ове сезоне, а дуже одсуствовање најбољег стријелца и прве звијезде тима свакако им не би помогло на путу опоравка. Са друге стране, одбрана Звезде имала би колико-толико лакши задатак јер Маурисио Покетино нема превише избора у нападу.

Кејн је једини класични нападач, а ту улогу могу да преузму Хјонг Мин Сон или евентуално Лукас Моура. 

Звезда је направила лијепу увертиру за овај меч јер је без проблема изашла на крај са Пролетером у Новом Саду (2:0). Голове за 100. побједу Владана Милојевића на клупи "црвено-бијелих" постигли су Матео Гарсија, а тријумф потврдио опорављени Ричмонд Боаћи, који ће конкурисати за прву поставу против "пијетлова". 

- Драго ми је што сам ушао у игру и постигао гол. Сваком фудбалеру је најважније да игра, а поготком у Новом Саду сам показао да је повреда прошлост. Голови су кључни за самопоуздање сваког нападача и желим да будем што ефикаснији. Окрећемо се утакмици са Тотенхемом. Вјерујемо у себе и знамо да наши навијачи имају велика очекивања. Даћемо све што је у нашој могућности да остваримо позитиван резултат и увјерен сам да ћемо приредити добру фудбалску представу - рекао је Боаћи.

Звезда је много пута до сада показала да је много бољи домаћин у европским мечевима. То, уосталом, говоре и резултати ове и прошле сезоне. У гротлу "Рајка Митића" пали су Ливерпул и Олимпијакос, реми је извукао Олимпијакос, док је ПСЖ успио да однесе сва три бода. Домаћи, додуше, и не могу много лошије од утакмице у Лондону прије двије седмице када су примили пет погодака.

Популарна Маракана ипак је друга ствар, противницима неријетко сломи крила, а домаћима порасту чак и преко оног реалног максимума, односно играчког потенцијала, без велике разлике да ли ће на другој половини терена бити Кејн или не.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана