Kaрта за меч Србије и Албаније 500 евра

Агенције
Kaрта за меч Србије и Албаније 500 евра

Елбасан - Велико интересовање влада пред окршај фудбалских репрезентација Албаније и Србије у квалификацијама за Европско првенство.

Улазнице за сусрет, који се игра сутра од 20.45 часова у Елбасану, одавно су распродате па сада "испод руке" једна улазница достиже цијену од 500 евра, објавио је портал "албеу.цом". Интересовање за набавку карата за "балкански дерби" је велико, а једна жена се на "Твитеру" похвалила да је успјела да је набави за цијену од 500 евра, док је један грађанин на свом аутомобилу оставио поруку да је спреман да возило мијења за улазницу. Иначе, у редовној продаји карте су коштале 2.000 лека, око 15 евра.

С друге стране, фудбалери Србије спремају се за гостовање и свјесни су да ће бити провокација, али се труде и да смање тензију. Један од оних који су у центру пажње је Стефан Митровић, који је на утакмици у Београду спустио заставу такозване "велике Албаније" са дрона.

- Срећан сам због повратка у репрезентацију. Што се тиче дрона, много пута сам рекао да бих исто поступио. Нисам имао проблема после тога, нешто мало, не вредно помена, иако сам играо са Албанцима у клубу. Не би требало да буде проблема у Албанији, њихов савез се труди да обезбеди утакмицу и да све прође у фер и спортском духу - поручио је Митровић.

Његов колега из дефанзивне линије, бек Фјорентине Ненад Томовић вјерује да ће у Елбасану кључно бити првих 20 минута.

- Сви смо спремни за ту утакмицу и уколико уђемо максимално у дуел, неће бити проблема. Доста албанских фудбалера игра у Серији А са запаженом улогом, али никога не бих посебно издвајао. Нисам их пратио после утакмице у Београду. Детаљнију анализу правићемо на састанку са селектором Ћурчићем - рекао је Томовић.

Правду ће дијелити Италијан Никола Рицоли, кога Томовић одлично познаје из Калча.

- Верујем да неће утицати то што су албански селектор Де Бјази и судија Рицоли сународници. Доста наших играча зна италијански. Помоћи ћемо да буде фер суђење. Рицоли је искусан и неће себи дозволити да буде пристрастан. Очекујемо провокације од њихових играча. Они на такав начин желе да нам се освете за меч у Београду. Покушавају и ван терена да провоцирају, не смемо да реагујемо непримерено - истакао је Томовић.

Додао је да и те како имају мотив иако меч за Србију нема резултатски значај.

- Имамо мотив и да их спречимо да оду директно на ЕП, али и да покажемо да вредимо више него што показује пласман на табели. Неуспех у квалификацијама је утицао и на терену и ван њега. Ривалитет између две репрезентације је огроман и због тога је победа значајнија - нагласио је Томовић.

Миливојевић: Не идемо у рат

Везни играч Олимпијакоса Лука Миливојевић позива "орлове" да паметно уђу у меч.

- Идемо да играмо фудбал, не идемо у рат. Не треба да стварамо тензију. То је утакмица као свака друга. Тензија је створена због неких других ствари. У прошлости се показало да је притисак морања веома јак. Убеђен сам да смо бољи од њих и у првих 20 минута се може много тога решити. Сви желе победу, и ми и народ. Победу против Албанаца желим више него ишта - поручио је Миливојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана