Капитен Борца на раскрсници

Данијел Радујковић
Капитен Борца на раскрсници

Бањалука - Да ли ће капитен Борца Владан Грујић остати у клубу или ће поново пут Норвешке биће познато данас након што обави разговор са управом клуба.

Грујић има понуду норвешког трећелигаша Моса чији је дрес већ носио у сезони 2008/09.

- Из Норвешке ме зову да дођем и са њима преговарам. Али, хоћу да видим какво је мишљење Борца па ћу данас разговарати са људима из клуба и 90 одсто тога би се већ могло знати - казао је искусни везни играч "црвено-плавих".

Како је казао, волио би да оде на сјевер Европе прије свега због породице, али и тренерске каријере коју жели остварити након што престане са активним играњем.

- Отишао бих прије свега због породице, јер су горе много бољи услови за живот. Покушао бих да останем ако се буде могло, али с друге стране и овдје ме све чека, сва фамилија. Ако бих ишао прво бих отишао сам да видим какви су улови. Такође, имам амбицију да будем тренер, а сматрам да ми се у Скандинавији пружају далеко веће могућности за рад и усавршавање. Нећу активно играти још дуго и желим да постанем тренер што ми је главни циљ, а наравно не желим запоставити породицу. Међутим, у животу ништа није сигурно нити знамо шта ће испасти. Трудим се бити позитиван - додао је Грујић.

Спортски директор Борца Слободан Старчевић још раније је рекао да клуб неће Грујићу правити проблеме уколико одлучи да напусти Градски стадион. Такође, очекује данашњи састанак да види коначан расплет ситуације.

- Имаћемо састанак са њим и онда ћемо све знати. Не бих ништа више да говорим прије тога - рекао је Старчевић.

Он је додао да припреме "црвено-плавих" за сада теку добрим током уз мање проблеме са прехладама играча.

- За сада све иде како треба, добро се ради. Проблеме са грипом имали су Борислав Пилиповић и Иван Костић, док је било још неких мањих повреда. Радимо и очекујемо прву припремну утакмицу са Крупом коју ћемо играти сутра од 14 часова у Крупи на Врбасу - закључио је Старчевић.

Припреме У Хрватској

Послије сутрашњег меча са Крупом, фудбалери Борца 30. јануара путују у Новиград на 14-дневне припреме гдје ће од 31. јануара до 8. фебруара учествоваће на турниру Истра Винтер куп. У групној фази играће против словеначког Заврча (31. јануар), члана Јелен суперлиге Србије Новог Пазара (2. фебруар) и на крају против словеначког трећелигаша Илирије (5. фебруар). Након тога ће 7. или 8. фебруара играти меч за пласман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана