Камп Реал Мадрида у Бањалуци почиње данас: Таленти на оку тренера краљева

Дарко Пашагић
Камп Реал Мадрида у Бањалуци почиње данас: Таленти на оку тренера краљева

Бањалука - У организацији Школе фудбала Спартак од данас до понедјељка биће организован камп Реал Мадрида, који се одржава под покровитељством Фондације "краљевског" клуба.

Све је спремно за почетак кампа, који ће окупити 150 дјечака из Републике Српске, БиХ, Македоније, Хрватске, Србије, Данске, Аустрије, Шведске и Швајцарске.

- У Бањалуку су још јуче стигли главни човјек Фондације Реал Мадрид за Балкан Златко Марић, те тренери млађих категорија у славном шпанском клубу Хозе Кото, Виктор Лопез и Алехандро Цесас. Они ће са дјецом радити у наредних пет дана. Данас и посљедњег дана тренираће се на Градском стадиону, а у петак, суботу и недјељу на стадиону Фудбалског клуба Напријед у Обилићеву - рекао је један од тренера у Школи фудбала Спартак Игор Врховац.

Сви полазници су за петодневно учешће уплатили 175 евра, колико је цијена учешћа.

- Осим тренинга под будним оком стручњака из Реала, сви ће добити дрес, шортс и штуцне са знаком Фондације Реал Мадрид. По повратку у Мадрид тренери ће поднијети извјештај, а најбољи са кампа имаће част да отпутују у Шпанију и у "краљевском" клубу бораве и тренирају неколико дана по веома приступачним цијенама - наставио је Врховац.

Сви учесници подијељени су у шест старосних категорија.

- Све групе су добиле имена. Тако ће они најстарији у којима су дјечаци од 2000. до 2003. годишта бити у групи "Серхио Рамос", 2004. и 2005. у групи "Кристијано Роналдо", 2006. "Герет Бејл", 2007. "Лука Модрић", 2008. "Марсело Вијеира" и 2009. годиште у групи "Карим Бензема". Сигурно за сву дјецу, али и за нас тренере биће ово незаборавно искуство у којем ће им се приближити начин тренинга и све остало што се дешава у славном клубу из шпанске престонице - додао је Врховац.

Отварање

Окупљање полазника кампа Реал Мадрида је у осам часова на Градском стадиону, послије чега ће услиједити подјела спортске опреме. У девет часова је свечано отварање кампа, а присутнима ће се обратити представници организатора Школе фудбала Спартак и представници Фондације Реал Мадрид.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана