Калинић три секунде прије краја потопио Будућност

Б92
Калинић три секунде прије краја потопио Будућност

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Будућност у Морачи у 19. колу АБА лиге са 77:76 поготком Николе Калинића на три секунде до краја.

Црвено-бијели су тако славили у Подгорици први пут од 2004. године, задржали су беспрекорни скор на Јадрану и подигли морал послије нешто слабијих игара у посљедње вријеме.

Вјероватно најбољи меч сезоне у АБА лиги одлучен је у неизвјесној завршници – Будућност је имала побједу у џепу, пошто је послије невјероватне тројке Шеховића из окрета повела са 73:67 на мање од два минута до краја.

Црвено-бијели се нису предавали, Цирбес је као и у цијелој посљедњој четвртини држао Звезду у игри, али је на 13 секунди до краја Будућност имала поен предности и два бацања за Кука.

Погодио је само једном, а Будућност је на +2 (76:74) правила фаул на Вилијамсу на шест секунди до краја. Дао је прво, промашио друго, а Калинић је на невјероватан начин погодио из ’одбојке’.

Остало је још неколико секунди, а Рејнолдс је уз звук сирене промашио тројку за тријумф.

Претходно смо гледали изузетан меч са много преокрета – Будућност је почетком другог полувремена повела са 49:34, али су онда ’полудјели’ Звездини Американци, прије свих Вилијамс, који је убацио 16 поена у трећем периоду, од тога осам у посљедњих минут и по.

Звезда је водила 62:54 послије 30 минута, али је промашено закуцавање Џенкинса вратило домаће у игру – Будућност одговара серијом 10-0, уз двије тројке Суботића. Све до завршнице Будућност је чувала предност, али Звезда је на већ описани начин стигла до 19. тријумфа и наставила изванредну серију побједа у АБА лиги.

Подгоричани су други са скором 15-4.

Најефикаснији код црвено-бијелих био је Маркус Вилијамс са 19 поена (6-11 из игре), уз 2 скока и 6 асистенција, а блистао је Мајк Цирбес са 18 поена (6-6 из игре, 6-8 пенали) и 7 скокова. Чарлс Џенкинс уписао је 17 поена (7-12 из игре), Лука Митровић дао је 8 поена, а Никола Калинић 6, уз 8 скокова.

Код Будућности се Џеј-Ар Рејнолдс са 19 поена (4-14 из игре, 8-9 пенали) и 8 асистенција, Бојан Суботић додао је 13 поена, а Суад Шеховић уписао је 9 поена и 7 скокова.

У слиједећем колу Звезда дочекује Солнок, а Будућност гостује Мега Лексу у Сремској Митровици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана