Кајкут у пет дресова кобан по Радник

Дарко Пашагић
Кајкут у пет дресова кобан по Радник

БАЊАЛУКА - Искусни нападач Борца Саша Кајкут може да се похвали да је у досадашњој каријери у дресовима чак пет премијерлигаша успијевао да затресе мрежу Сембераца па се нада да ће традицију сјајних игара против Радника наставити и сутра.

Он је гол Бијељинаца погађао играјући за Челик, Крупу, Зрињски, Жељезничар и прошле сезоне Борац, када је “црвено-плавима” донио побједу у седмом минуту судијске надокнаде. Податак који сигурно изабраницима Славка Петровића уноси страх у кости, а Кајкут се нада да би и у сутрашњем дуелу могао да буде кобан по Далибора Козића.

- Било би сјајно када бих поново затресао противничку мрежу на Градском стадиону у Бијељини, али би било још љепше да се са бодовима вратимо у Бањалуку. Сигурно је да неће бити нимало лако, јер је наш ривал у тешкој ситуацији. Иако имају солидну екипу у десет мечева сакупили су само седам бодова и већ им је од сада сваки меч, поготово на њиховом терену, практично квалификациони - нагласио је Кајкут.

Мрежу Радника затресао је до сада шест пута, од тога чак пет у Бијељини.

- Уз гол који сам постигао у прошлом првенству играјући за Борац и који нам је тада донио три важна бода, изузетно су ми драга два у дресу Зрињског која су сам практично донијела титулу. Ко зна, ако сутра постигнем гол можда он буде најава титуле за Борац - наставио је Кајкут.

Шеф стручног штаба Бањалучана Владо Јагодић пред овај сусрет има великих кадровских проблема. Јово Лукић је ишчашио раме на тренингу младе репрезентације БиХ, док Бојан Марковић има стомачни вирус, а готово је сигурно да у екипи неће бити ни капитена Стојана Врањеша који има проблема са кољеном. Ђорђе Милојевић је имао обавезе у младој репрезентацији БиХ, док су Давид Чавић, Марко Кујунџић, Амар Тахрић и Амар Церић били на окупљању У-19 селекције.

- Тешка ситуација, али кога нема без њега се може и мора. Свима је сада већ јасно да смо један од највећих кандидата за титулу, а да би до ње дошли морамо доносити више бодова са гостовања. Сада су пред нама три узастопна против екипа из доњег дијела табеле и то је идеална прилика да се још више учврстимо у врху табеле - додао је Кајкут.

Учинак против Радника

Сезона 2012/13: Радник - Челик 2:2 (гол)

Сезона 2016/17: Радник - Крупа 3:1 (гол)

Сезона 2016/17: Радник - Зрињски 1:2 (два гола)

Сезона 2017/18: Жељезничар - Радник 3:2 (гол)

Сезона 2019/20: Радник - Борац 1:2 (гол)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана