Кајкут и Крупа руше све редом

Дарко Пашагић
Кајкут и Крупа руше све редом

Бањалука - Фудбалери Крупе наставили су са одличним резултатима и у 12. колу Премијер лиге БиХ савладали као гости Младост у Добој Какњу са 1:0, те се послије овог тријумфа учврстили на другом мјесту.

За први пораз Младости ове сезоне на њиховом терену кривац је "резервиста" гостију Саша Кајкут, који је у игру ушао у 50. минуту, да би 11 минута касније постигао једини погодак на утакмици. Послије лијепе акције изабраника Слободана Старчевића у казненом простору домаћих сам се нашао Кајкут и из другог покушаја успио да савлада голмана Аднана Хаџића.

Био је ово четврти погодак нападача Крупе у посљедња три меча, а у укупно четири, колико их је одиграо у новом клубу, дебитант у елити освојио је десет бодова.

- На почетку сезоне примарни циљ клуба је био опстанак у друштву најбољих и тиме се и даље водимо. Пружамо одличне игре, биљежимо сјајне резултате и тренутно смо други, али смо математички још далеко од опстанка. Лијепо је бити на табели одмах иза Зрињског, али то нас неће уљуљкати. Наравно да ћемо покушати искористити сваку прилику која нам се укаже и да ћемо се трудити да се задржимо у горњем дијелу табеле - рекао је Кајкут.

Он је нагласио да је изузетно задовољан својим учинком.

- Сваки нападач живи од голова, тако да сам срећан послије ова четири гола у претходна три сусрета. Међутим, они су заслуга цијелог тима, наше међусобне сарадње на терену. Показали смо да смо јак колектив и да можемо парирати сваком ривалу. Тако морамо наставити и добар резултат неће изостати. С обзиром на то да сам дошао нешто касније, морам и могу бити задовољан оним што сам показао. Ипак, увијек сматрам да могу боље - наставио је Кајкут.

Искусни нападач нагласио је да се ниједног тренутка није покајао по доласку у Крупу.

- Дошао сам у организован и сређен клуб, у којем за сада све функционише беспријекорно. Крупа може и сигуран сам да ће још много напредовати - додао је Кајкут.

Парови 13. кола

У 13. колу Премијер лиге БиХ, које се игра у суботу и недјељу, 22. и 23. октобра, састају се: ДОБОЈ КАКАЊ: Младост - Витез (субота, 15 часова), КРУПА НА ВРБАСУ: Крупа - Металеге (субота, 15), ЗЕНИЦА: Челик - Радник (недјеља, 15), МОСТАР: Зрињски - Сарајево (субота, 18), САРАЈЕВО: Жељезничар - Олимпик (субота, 19), ТУЗЛА: Слобода - Широки Бријег (субота, 15 часова)

Листа стријелаца

7 голова: Кољић (Крупа), Крпић (Слобода),

6 голова: Обрадовић (Радник), Мешановић (Зрињски),

5 голова: Бркић (Младост), Ахметовић (Сарајево), Вагнер (Широки Бријег),

4 гола: Менало (Широки Бријег), Кајкут (Крупа), Лендрић (Жељезничар), Билбија (Зрињски),

3 гола: Тодоровић, Томић (Зрињски), Барабан (Широки Бријег), Хусић (Младост), Крижман (Жељезничар), Регоје (Олимпик)...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана