Јокићевој пехар и у Фиренци

Милан Зубовић
Јокићевој пехар и у Фиренци

Бањалука - Млада тенисерка бањалучког Борца Катарина Јокић освојила је јуниорски турнир у Фиренци пошто је у финалу побиједила првог носиоца Словакињу Кристину Шмидлову резултатом 7:5, 6:0.

Тенисерки из Бањалуке, која се такмичи под заставом Србије, ово је други освојени ITF турнир у двије седмице пошто је прије Фиренце славили у Шибенику. Тако се на најбољи начин реванширала Словакињи за пораз у финалу Умага почетком априла ове године. Она је већ отпутовала на турнир у швајцарски град Кјасо, гдје ће играти на ITF турниру. Захваљујући свом тренеру Бојану Вујићу добила је вајлд кард организатора и није морала да игра квалификације.

- Пресрећна сам послије освајање нове титуле која ми даје много самопоуздања за даљи рад. Окрећем се новом наступу на турниру у Швајцарској и част ми је да играм на турниру чији је наградни фонд 25.000 долара, поготово ако се зна да је први носилац Јована Јакшић, која је члан FED куп репрезентације Србије. Још чекам противницу у првом колу, мада без обзира на то ко то био, даћу свој максимум и ово ће ми бити добра прилика да се опробам против тенисерки које су неколико година старије од мене - изјавила је Катарина.

На старту турнира у Швајцарској Јокићеву очекује сусрет против квалификанткиње, док би се у другом колу могла срести са побједницом меча Чехиње Мартине Борецке и Мађарице Реке Луке Јаније.

Ролан Гарос

Захваљујући одличним резултатима у посљедњих неколико дана Катарина је стекла право наступа у јуниорској конкуренцији другог гренд слема сезоне Ролан Гароса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана