Јеринић: Марко Максимовић спортски амбасадор града

Срна
Foto: срна

ДОБОЈ - Градска управа Добој финансираће комплетне трошкове тенисеру Марку Максимовићу из Добоја, који се пласирао на завршни мастерс турнир осам најбољих играча у Европи у конкуренцији до 16 година у Монте Карлу, најавио је градоначелник Борис Јеринић.

Јеринић је рекао новинарима да је за Максимовића и његовог тренера Дениса Спахића издвојено око 2.000 евра за трошкове мастерс турнира, који ће бити одржан од понедјељка до сриједе, 11. до 13. октобра. Он је поздравио Максимовићев успјех, за који је навео да је историјски за Добој и Републику Српску, а за Марка рекао да је спортски амбасадор града.

Након данашњег пријема за Максимовића и његовог тренера, Јеринић је позвао друштвено-одговорне колективе да подрже младе таленте још у њиховој раној фази. Млади тенисер Максимовић рекао је да у Монте Карло иде на побједу.

Према ријечима његовог тренера, Максимовић на мастерсу учествује као петопласирани, а са неколико играча из групе осам најбољих већ је одиграо мечеве. Спахић је за Марка рекао да је интелигентан играч, те захвалио за подршку Градској управи Добоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана