Једномјесечни притвор за браћу Мамић

Агенције
Једномјесечни притвор за браћу Мамић

Загреб - Извршном предсједнику загребачког Динама Здравку Мамићу и његовом брату Зорану (тренеру клуба) Жупанијски суд одредио је једномјесечни истражни затвор и требало je да буду смјештени у затвор Реметинац.

Одлуку је донијела судија Ерна Дражанчић на захтјев УСКОК-а и одбила је кауцију Здравку Мамићу, који је понудио породичну кућу, чија је вриједност процијењена на 20 милиона куна (5,1 милион марака). Њих двојица ухапшена су током уласка у Хрватску и одбацили су све оптужбе које им се стављају на терет. Осумњичени су за утају пореза и проневјеру новца који су нелегално присвајали од Динама. Прије неколико дана УСКОК (Уред за сузбијање корупције и организираног криминалитета) је браћи Мамић претресао куће, а у петак је покренута истрага против њих. Здравко се сумњичи да је из клуба незаконито извукао најмање седам милиона евра, а његов брат да је клуб оштетио за пет милиона евра. Они су претходних дана боравили са екипом на припремама у Словенији и чим су дошли до граничног прелаза са Хрватском, ухапшени су.

- Износ којим се барата, то јест новчане одштете у вези са Динамом, апсолутно су промашене. То је резултат погрешног ишчитавања пословне документације и документације у вези са трансфером играча. Да су само питали, истражиоци не би промашили цијели фудбал - казао је један од адвоката браће Мамић Чедо Продановић.

Раније је због опасности од утицаја на свједоке одређен једномјесечни истражни затвор бившем директору Динама и актуелном извршном предсједнику Хрватског фудбалског савеза Дамиру Врбановићу. Такође, ухапшен је порезник Милан Пернар. Они се такође суочавају са оптужбама о проневјери новца.

Клуб стоји иза браће Мамић

Фудбалски клуб Динамо саопштио је да у потпуности стоји иза браће Здравка и Зорана Мамића.

- Пошто су њих двојица од својих авоката сазнали да је УСКОК за њих затражио истражни затвор, а ради мира клуба, одлучили су се неодложно за повратак у Хрватску да би одмах, сарађујући са истражиоцима, одговорили на сва питања с циљем доказивања своје невиности. Цијела екипа, стручни штаб, фудбалска школа и сви запослени чврсто стоје иза својих колега и увјерени смо да ће доказати своју невиност - пише у саопштењу Динама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана