Један од фаворита из сјенке има све предуслове за коначни искорак: Белгија више нема алибија

Г.С.
Један од фаворита из сјенке има све предуслове за коначни искорак: Белгија више нема алибија

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Један од фаворита из сјенке свакако је репрезентација Белгије која више нема алибија за евентуални кикс с обзиром на имена и искуство играча на које рачуна Роберто Мартинез.

Већ на старту Евра “ђаволе” чека велики испит, јер им је ривал тврда Русија и то у Санкт Петербургу пред 34.000 навијача (субота, 21 час). Задатак прилично тежак, али за овакав састав Белгије не би смио да буде нерјешив, јер је утисак да је ова генерација спремна за много више. На крају крајева, показала је много и у претходним годинама, али је увијек недостајало оно нешто за пројектовани врх. Најближе су Белгијанци били прије три године на Мундијалу у Русији, када су освојили треће мјесто, а сада се надају да је дошло вријеме за још један корак више. Повреда Кевина де Брујнеа и форма Едена Азара праве малу одступницу, јер је мало вјероватно да ће иједан од њих започети меч са “зборнајом”.

- Због свега што смо урадили у претходном периоду осјећамо притисак, али људи очекују од нас да будемо још бољи. Знамо да смо остварили огроман успјех у Русији. Покушаћемо да будемо бољи од тога, имамо потенцијал за то - поручио је Азар.

У одсуству двојице асова највећа пријетња голу Руса без сумње ће бити Ромелу Лукаку. Робустни нападач имао је незаборавну сезону у Интеру са којим је прекинуо доминацију Јувентуса, а круна године била би уколико са националним тимом оде до самог краја.

- Лукаку је без сумње један од најбољих нападача данашњице и велика пријетња за наш гол. Међутим, не гледам на дуел ја против њега, него на 11 против 11, ми против њих. Морамо да одиграмо чврсто и паметно како бисмо имали шансе - рекао је дефанзивац тима Станислава Черчесова Георги Џикија.

Двије селекције одмјериле су снаге и у квалификацијама за ово такмичење, а “ђаволи” су у два меча славили са укупних 7:2, а проблем за Черчесова је и одстрањивање Андреја Мостовоја из тима због позитивног теста на вирус корона.

Уводни меч групе Б у суботу од 18 часова играју Данска и Финска, а у скандинавском дуелу домаћи тим је апсолутни фаворит. Дебитант на завршном турниру не зна за побједу у посљедњих шест мечева и тешко да се може надати успјеху са објективно јачим ривалима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана