Јанковић у Борцу радио без уговора

Дарко Пашагић
Јанковић у Борцу радио без уговора

Бањалука - Шеф стручног штаба Борца Игор Јанковић јуче је поднио оставку, а разлог за то није реми против Челика у првом колу Лиге за опстанак, него цјелокупна ситуација на Градском стадиону.

Каже да су му челници клуба обећали много ствари када је требало да сједне на клупу, у првом реду уговор, али скоро ништа од тога није испоштовано, па је одлучио да оде.

- Обећали су ми да ћемо потписати уговор још у јануару, али то се није десило. Уз све то, посљедњих неколико мјесеци није било ни плате, довели су моју породицу и мене на руб егзистенције. Међутим, о Борцу и даље све најбоље. Нисам никада био нити ћу икада бити неко ко износи прљав веш о сада већ бившем клубу - рекао је Јанковић.

Ипак, није могао више да ради у таквим условима, па се послије јучерашњег тренинга поздравио са фудбалерима.

- Могу само рећи да су играчи Борца прави хероји. О управи нека говоре њихова дјела. Били смо на прагу да остваримо зацртани циљ, а то је опстанак у Премијер лиги и сигурно бисмо у томе успјели. Знам да ће Борцу то поћи за ногом и без мене, али једноставно нисам могао више да издржим - наставио је Јанковић.

Каже да је остао у клубу вјерујући у позитивну причу, која је најављивана, али се од тога мало шта десило.

- Зимус сам имао двије конкретне понуде из иностранства које би ријешиле финансијску егзистенцију, али сам их одбио желећи да будем дио пројекта "Европски Борац". Нажалост, до тога није дошло и свако наставља својим путем. Жао ми је што је све овако испало, али морам да размишљам о себи и својој породици и вјерујем да ћу брзо пронаћи неки ангажман - додао је Јанковић.

Иначе, стручњак из Градишке био је трећи шеф стручног штаба Борца ове сезоне. У првих шест кола екипу је водио Жељко Врањеш, који је послије ремија на Градском стадиону са Сарајевом (1:1) добио отказ. На његово мјесто именован је српски стручњак Зоран Милинковић, али ни он се није најбоље снашао на ужареној клупи. Послије пораза у 15. колу на свом терену од Жељезничара (0:1) Милинковић и Борац су се споразумно разишли, а за вршиоца дужности шефа стручног штаба именован је шеф омладинске школе Игор Јанковић, који је послије 18. кола постао шеф стручног штаба уз дотадашњи биланс од једне побједе, једног ремија и једног пораза. У пет прољећних кола "црвено-плави" нису осјетили сласт побједе, уз три ремија и два пораза.

"Тражио је велику плату"

Предсједник Борца Бранко Ковачевић и потпредсједник Вицо Зељковић јуче се нису јављали на телефон, а једини доступан био је директор Дејан Лукендић.

- Јанковић је тражио нереално велику плату. Људи у клубу су били вољни да му изађу у сусрет кроз неке анексе у уговору како би добио већи износ. Међутим, Јанковић није био спреман за било какав компромис и одлучио је да оде. Екипу ће у мечу наредног кола против Младости водити Јанковићев помоћник Марко Максимовић. Послије тога слиједи репрезентативна пауза у којој ћемо се позабавити питањем шефа стручног штаба - нагласио је Лукендић.

Овосезонски тренери

Жељко Врањеш  6       3       1       2       6:4    10

Зоран Милинковић      9       3       1       5       4:8    10

Игор Јанковић             8       1       4       3       4:10  7

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана