Јанковић помоћник Баждаревића

Зоран Вајкић
Јанковић помоћник Баждаревића

Градишка - Кандидат Фудбалског савеза Републике Српске Игор Јанковић изабран је за помоћника селектора Мехмеда Баждаревића у стручном штабу фудбалске репрезентације БиХ, одлучено је јуче у Сарајеву на сједници Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ.

Актуелни тренер Козаре из Градишке добио је повјерење савеза и помагаће Баждаревићу у настојању БиХ да избори наступ на Европском првенству у Француској 2016. године.

- Изузетно ми је драго због те одлуке јер се труд и рад исплате. У наредном периоду указано повјерење ћу оправдати и показати да водећи људи из Фудбалског савеза Републике Српске нису погријешили што су ме предложили. Ово је и признање ФК Козара у којем сам се афирмисао. Надам се да ћу добру сарадњу имати и са селектором Мехмедом Баждаревићем, али и помоћницима Драганом Перићем и француским стручњаком Стефаном Жилом, Баждаревићевим дугогодишњим сарадником. Ово је за мене велики дан у тренерској каријери - рекао је Јанковић.

Према његовим ријечима, он у овом тренутку не зна хоће ли моћи и даље водити Козару у Првој лиги Републике Српске.

- Тек кад одем у ФС БиХ и сједнем са људима, разговараћу о тој теми. Мој став, али и клуба је да наставимо заједнички пројекат у Козари. У супротном, неко од тренера из клуба ће ме замијенити - додао је Јанковић.

Млади стручњак из Градишке има 34 године, а у протекле три године стекао је профи лиценцу UEFA. Стажирање је одрадио у римском Лацију код тренера Владимира Петковића.

- То је заиста сјајан човјек и стручњак. Замислите, када је сазнао да сам кандидат, позвао ме је и подржао - закључио је Јанковић.

Шампион са кадетима

Игор Јанковић је прије три године са кадетима Козаре освојио шампионску титулу у Премијер лиги БиХ у веома јакој конкуренцији. Посљедње двије године је на кормилу сениорског тима екипе из Градишке гдје такође постиже запажене резултате. Након јесењег дијела првенства у Првој лиги РС Козара је друга са два бода мање од водећег Леотара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана