Јанковић погодио реми у контролна утакмица бијељинског Радника

Игор Станишић
Јанковић погодио реми у контролна утакмица бијељинског Радника

Бијељина - У првом контролном мечу на црногорском приморју фудбалери Радника играли су неријешено 1:1, са Петровцем, иначе седмопласираним тимом Прве лиге ове земље.

И поред чињенице да нису забиљежили побједу у стручном штабу Бијељинаца задовољни су виђеним, јер се екипа тренутно налази под највећим оптерећењем у припремном периоду. То је сигуро утицало на ефикасност и разлог је што апсолутна доминација током свих 90 минута није материјализована побједом. Оба поготка постигнута су наставку сусрета. Петровац је повео у 58. минуту када је из сумњиве позиције Сута Ђо погодио мрежу. Радник је до изједначења послије великог броја пропуштених прика дошао девет минута прије краја када је новајлија Дејан Јанковић мајсторски извео слободан ударац а лопта је завршила у мрежи голмана Петровца Милоша Драгојевића за коначних 1:1.

- У оба полувремена показали смо да смо квалитетнија екипа од Петровца, јер смо током читавог сусрета играли офанзивно, али нам се није посрећило да постигнемо погодак у првом дијелу сусрета. Петровац је предности дошао голом из офсајда, а послије његовог гола услиједила је наша тотална офанзива, која је уродила плодом тек у 81. минуту што је било довољно за изједначење. Ноге су нам тешке од напорних припрема, али ако будемо играли овако пожртвовано као против Петровца не треба ништа да бринемо - нагласио је капитен Бијељинаца Станко Остојић.

Велику подршку раду стручног штаба својим присуством пружа предсједник Радника Младен Крстајић који каже да је задовољан условима под којима његова екипа ради и залагањем.

- Похвалио бих особље хотела "Монако" који су нам изашли у сусрет како би припреме обавили што квалитетније. Екипа ради онако како се од ње тражи, а то је максимално ангажовање свих појединаца на челу са стручним штабом. Поред квалитета, кључ успеха је добра атмосфера која влада међу играчима што даје додатни мотив у раду. Верујем да ћемо до почетка шампионата бити потпуно спремни да се ухватимо у коштац са екипама које претендују на врх табеле - истакао је Крстајић.

Треба истаћи да је шеф стручног штаба Бијељинаца Славко Петровић у овом сусрету испробао 22 играча, а да је десет преосталих, који нису наступили у овом сусрету одрадило тренинг. То су: Марковић, Зељковић, Лазић, Кадрија, Хаџић, Жижовић, Крстић, Мотика, Бајрактаревић и Ступар. Наредну утакмицу Радник игра против црногорског прволигаша Бокеља у недјељу, 7. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана