Јагодић најближе кормилу Борца

Дарко Пашагић
Јагодић најближе кормилу Борца

Бањалука - Фудбалски клуб Борац данас ће добити новог шефа стручног штаба, а најближе тој функцији је искусни стручњак Владо Јагодић, који је на клупи бањалучког премијерлигаша већ сједио у два наврата, а у сезони 2010/2011. са "црвено-плавима" је освојио једину титулу првака БиХ.

Уз њега, у најужем избору остали су некадашњи фудбалер бањалучког Борца и сплитског Хајдука Анте Мише, иначе некадашњи тренер Витеза и доскорашњи кормилар суперлигаша Србије Доњег Срема Ненад Ванић.

- Разговарали смо са још неколико кандидата, али за сада они нису избили у први план. Кандидат је био и Љубинко Друловић, који је са омладинцима Србије постао европски првак, али послије разговора смо се сложили да је он једна од опција у будућности, односно када Борац још чвршће стане на ноге - нагласио је предсједник Фудбалског клуба Борац Драшко Илић.

Он је нагласио да ће промоција новог тренера бити обављена данас у 12 часова на Градском стадиону.

- Са тројицом преосталих кандидата је договорено да се изјасне о нашој понуди до 10 часова, али је најближе кормилу Владо Јагодић. Наиме, у овом тренутку износ који тражи Мише је нереалан, док Ванић, уз све поштовање, слабо познаје прилике у Премијер лиги БиХ - наставио је Илић.

Владо Јагодић је некадашњи фудбалер Борца који је тренерску каријеру започео 2002. у Лакташима и на клупи овог клуба сједио све до 2007. године. За то вријеме овај клуб је довео од члана Треће лиге Републике Српске до премијерлигаша. Потом је обављао функцију спортског директора на Градском стадиону, затим био шеф стручног штаба "црвено-плавих", да би послије тога сједио на клупи прњаворског Љубића, поново Борца, градишке Козаре и зеничког Челика. Четири године, од 2011. до 2014, био је селектор репрезентације БиХ до 21 године.

 

Лиценца

 

Према ријечима предсједника Борца Драшка Илића, Бањалучани су на добром путу да добију лиценцу за излазак на међународну сцену.

- Технички дио обавеза смо већ испунили, али остао нам је још онај финансијски. Предузели смо све мјере како бисмо се у што краћем року договорили са потражиоцима у вези са репрограмирањем дугова и надамо се да ће имати разумијевања. Од појединих бивших тренера и играча којима дугујемо смо добили позитивне одговоре, а са осталима ћемо разговарати у наредном периоду. Ако случајно не успијемо да направимо репрограме, онда нам не преостаје ништа друго него да објавимо њихова имена и покренемо стечајни поступак - категоричан је Илић.

 

"Џаја"

 

Први човјек "црвено-плавих" тврди да дуг према Школи фудбала "Џаја" не може блокирати Борац код Фудбалског савеза БиХ и UEFA, односно не може утицати на добијање лиценце.

- То је поступак који је вођен пред судом, а не пред спортском арбитражом, тако да то не може оспорити добијање лиценце - рекао је Илић.

 

Помоћни терен

 

На Градском стадиону јуче је боравио градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић.

- С њим је договорено да ће одређена инвестициона улагања у стадион преузети град. Осим тога, на град смо пренијели средства добијена за изградњу помоћних терена и у уторак би требало да буде расписан тендер за извођача радова - нагласио је Илић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана