Јагодић без кормила, али остаје у Борцу

Дарко Пашагић
Јагодић без кормила, али остаје у Борцу

Бањалука - Послије два везана пораза морало се нешто промијенити, а немогуће је да се промијени комплетан играчки кадар и тада се обично "кола сломе" на тренеру. Због тога смо одлучили да прихватимо понуђену оставку досадашњег тренера Владе Јагодића, изјавио је предсједник Борца Драшко Илић.

Сада већ бивши кормилар Борца освојио је 2011. године једину титулу првака БиХ, а послије суботњег пораза у Зворнику од Дрине поднио је оставку, која је јуче послије доста премишљања челника клуба прихваћена.

- Захвални смо Јагодићу што је понудио оставку, коју смо прихватили. Не треба заборавити да је био уз Борац када нам је било најтеже и прихватио се посла послије одласка Винка Мариновића. Ово је био његов морални чин послије два везана пораза, али он и даље остаје уз нас - рекао је Илић.

Он је истакао да су поједина средства информисања у посљедње вријеме текстовима стварала додатни притисак на играче објављујући да "Јагодић нема подршку челника клуба", као и о "Гаспрому као генералном спонзору Борца".

- Ситуација у којој се налазимо је лоша, али није критична. Треба учинити све да се изнад ње издигнемо до краја репрезентативне паузе и меча са Травником у седмом колу, 8. септембра. Меч против Жељезничара је показао да су наши играчи спремни и то је слика коју желимо да гледамо. Сада морамо да се спремимо за меч са Травником и до тада анализирамо коме смо оправдано, а коме неоправдано указали повјерење. Разговарамо са потенцијалним кандидатима за мјесто шефа стручног штаба, али не желимо да журимо, већ да доведемо искусног тренера који је водио екипу у некој јачој лиги. До тада ће екипу водити досадашњи помоћни тренер Зоран Драгишић, који ће наредних дана бити са екипом на мини-припремама у Дрвару - додао је Илић.

Ово је трећи одлазак Јагодића са кормила "црвено-плавих", а сада већ бивши тренер Борца је нагласио да му је први пут омогућено да се на људски начин опрости од клупе.

- Тешко ми је, морате да ме разумијете. Морам да истакнем да је један од кључних разлога за мој одлазак то што не желим да ови људи око мене буду таоци Владе Јагодића. Стојим иза тога да је ова екипа обавила квалитетне припреме и да има снагу да побиједи фаворите, али у исто вријеме да изгуби од аутсајдера. Иако одлазим, желим Борцу све најбоље, а свим присталицама клуба поручујем да треба да подрже ову младу гарнитуру "црвено-плавих" играча - рекао је Јагодић.

Спортски директор Борца Слободан Старчевић је још једном захвалио Јагодићу на свему што је урадио за клуб.

- Сви у клубу заједнички смо донијели одлуку да прихватимо његову оставку, а све у жељи да се не ствара додатни притисак на екипу. Надамо се да ћемо из овог изаћи јачи - нагласио је Старчевић.

 

Субић опростио дуг

Први човјек Бањалучана Драшко Илић је потврдио да је досадашњи капитен Борца Александар Субић продат Партизану за 70.000 евра, а клуб ће добити и 15 одсто од наредног трансфера. Осим трансфера, договорена је и пријатељска утакмица два клуба у октобру.

- Нисмо задовољни висином трансфера, али морам да кажем да друге понуде није било. Ипак је ово коректна понуда и Субић у наредном периоду за више новца може да напусти Партизан и на тај начин Борац може још да профитира. Морамо захвалити нашем сада већ бившем капитену који је приликом одласка клубу опростио и око 15.000 марака дуга - рекао је Илић, који је додао да ће руководство разговарати са свим играчима Борца и да се убудуће неће толерисати да неко од њих не пружа максимум на тренинзинма и утакмицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана