Извучено тијело из авиона у којем је био Емилијано Сала

Агенције
Извучено тијело из авиона у којем је био Емилијано Сала

Тијело које је примјећено у олупини авиона којим је путовао фудбалер Емилијано Сала је извучено, јавља ББЦ.

Власти су саопштиле да су се специјалисти прикључили напорима извлачења тијела из авиона који је пронађен на дну Енглеског канала те да се ради у тешким условима. Тијело је извучено на “најдостојнији могући начин”, а потом су обавијештене породице. У авиону су биле двије особе, фудбалер Емилијано Сала и пилот Дејвид Иботсон.

Авион Пипер Малибу Н264ДБ је 21. јануара летио из Француске према Кардифу јер се двадесетосмогодишњи Сала накратко вратио у бивши клуб Нант два дана након трансфера у Кардиф вриједног 15 милиона фунти. Током лета је нестао с радара и пао у море.

Тијело извучено из авиона је превезено у мртвачницу у Дорсет, а да ли се ради о Сали или Иботсону засад није познато.

Званична потрага је прекинута 24. јануара, након чега је покренута приватна мисија коју је предводио научник и океанограф Давид Меарнс. Авион је пронашао помоћу сонара и подводног возила.

Напори да се комплетан авион извуче на површину били су неуспјешни, а раније је саопштено да је у олупини виђено само једно тијело.

У међувремену је Салин бивши клуб захтијевао од Кардиф Ситија да изврши обавезу и исплати 15 милиона евра. Аргентинац је Кардифово рекордно појачање, али нажалост никад није заиграо за клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана