Извиђач мијења Румуне

Дијана Дујић
Извиђач мијења Румуне

Добој - Румунски Одорхеи отказао је учешће на 47. међународном рукометном ТВ турниру шампиона у Добоју, који ће се одржати од 18. до 22. августа.

- Прије два дана екипа из Румуније отказала је учешће правдајући се да су у посљедњи моменат добили информацију да им првенство почиње 23. августа, фактички дан по завршетку турнира, тако да нису у могућности да учествују на њему - изјавио је генерални секретар турнира Ален Петковић.

Организатори турнира већ су нашли замјену за румунски тим и осми учесник овогодишње рукометне смотре у Добоју биће вицешампион БиХ, Извиђач из Љубушког.

- Оставили су нам мало времена да реагујемо, али поучени ранијим искуством, ове године имали смо резервну екипу у случају да дође до отказивања. Екипа која је била у резерви и која је чекала наш позив је вицешампион БиХ Извиђач, тако да им је организатор турнира упутио позив и они ће бити осми учесник добојског турнира - рекао је Петковић.

Раније је потврђено да ће на турниру учествовати првак Словачке Татран Прешов, који је посљедње двије године освајао титулу у Добоју, а послије једногодишње паузе поново ће наступити и домаћин Слога. Управо ће ове двије екипе одиграти прву утакмицу на турниру.

Члан Извршног одбора турнира Младен Драгичевић казао је да и ове године влада велико интересовање судија највишег ранга и техничких лица који желе да увеличају добојски рукометни турнир. Он је истакао да ће судити три пара са међународним ЕХФ знаковима.

- Добили смо судијски пар из Србије Машић-Марић и два међународна пара из БиХ Јовић-Арнаутовић и Панџић-Шаторџија, уз помоћ судијских парова из Добоја и из Рукометног савеза Херцег-Босне - изјавио је Драгичевић.

Он је додао да ће овогодишњи турнир, који слави 50 година постојања, бити организован онако како и заслужује и да ће имати смјештајне капацитете за све екипе, док ће буџет турнира износити око 280.000 марака.

Група А                       

Татран Прешов

Анталијаспор

Извиђач

Слога

 

 

Група Б

Горење

Борац

Војводина

Саудијска Арабија

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана