Извиђач игра у СЕХА лиги

Душан Репија
Извиђач игра у СЕХА лиги

Љубушки - Системски рад, најбоља рукометна школа у региону и рад сам младим играчима исплатили су се новом шампиону БиХ у рукомету Извиђачу из Љубушког, који ће добити награду и у виду наступа у СЕХА лиги.

Тренер овог клуба Зденко Грбавац јуче је потврдио да су Љубушаци дефинисали све детаље са првим људима овог такмичења, тако да ће Борац м:тел послије пет сезона готово сигурно изгубити мјесто у регионалној лиги, јер БиХ према уговору припада једно мјесто.

- Не видим зашто бисмо одустали, јер је наступ у овако јакој лиги сатисфакција за све што смо урадили до сада и могућност да наши млади играчи додатно напредују. Видим да се у Борцу позивају на некаква правила да челници СЕХА лиге одлучују који клуб из БиХ ће играти, без обзира ко је шампион, али смо од људи који воде лигу добили увјеравања да рачунају на нас. У току ове седмице очекујемо и званичну потврду о нашем учешћу - рекао је Грбавац.

Извиђач је и суоснивач ове лиге, те је наступио у прве двије сезоне.

- Играли смо у вријеме када "Гаспром" није био спонзор и када смо трошили свој новац на путовања, смјештај, службена лица... Имамо све услове, стабилне финансије, дворану која задовољава критеријуме, навијаче, а уз неколико појачања ћемо имати тим који сигурно неће бити посљедња рупа на свиралу - рекао је Грбавац.

Директор Борца м:тел Владимир Бранковић јуче није био расположен за коментар те истакао да ће се клуб поводом наступа у СЕХА лиги огласити послије засједања Управног одбора и послије коначне одлуке челника регионалног такмичења о учесницима у сезони 2016/17.

Борац и Извиђач ће до тада још једном одмјерити снаге и то у полуфиналу Купа БиХ у суботу. Домаћин завршног турнира је Вогошћа, која се у другом полуфиналу састаје са Босном из Високог.

Млади остају у Извиђачу

Велики адут за управу Извиђача и тренера Зденка Грбавца у преговорима са играчима за наставак сарадње свакако ће бити играње у СЕХА лиги.

- Момци су одличним играма скренули пажњу на себе, имају понуде да већ овог љета оду у иностранство и можда тренутно финансијски профитирају, али су свјесни да им играње у СЕХА лиги више значи за будућност. Практично ће бити "у излогу" менаџерима и колико видим велика већина жели да остане - рекао је Грбавац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана