Избор за најбољег спортисту БиХ: Три кандидата за прво мјесто

Агенције
Избор за најбољег спортисту БиХ: Три кандидата за прво мјесто

БАЊАЛУКА - Стручни жири 19. Избора најбољег спортисте БиХ у организацији “Независних новина” и БХРТ-а скратио је листе номинованих, па су у мушкој конкуренцији у трци за најбољег остали атлетичар Амел Тука, рукометаш Бењамин Бурић и одбојкаш Тихомир Гајић.

Када су у питању спортисткиње, у најужој конкуренцији су остале бициклисткиња Лејла Тановић, џудисткиња Лариса Церић те кошаркашица Марица Гајић.

На сједници стручног жирија, који сачињавају еминентни спортисти, спортски радници и представници медија, а којем предсједава Самир Авдић, скраћене су и све остале листе кандидата, међу којима су и најбоља екипа, тренер, те најперспективнији спортиста у обје конкуренције.

У конкуренцији за награду у категорији за најбољу екипу остали су ОК Младост из Брчког, мушка рукометна репрезентација БиХ, те ЖРК Груде, док за најбољег тренера конкуришу Бранислав Црногорац (џудо), Билал Шуман (рукомет) и Хусреф Мусемић (фудбал). 

За награду у конкуренцији најперспективнијих спортиста кандидати су Бранко Тадић (џудо), Хусеин Селимовић (бициклизам), Ниша Танић (одбојка), Хамза Туруља (карате), те Хамза Чајић (карате), док је код спортисткиња у конкуренцији остало пет дјевојака.

То су Драгана Домузин (кошарка), Драгана Зубац (кошарка), Дора Ћосић (стони тенис), Ана Петровић (рукомет) и Ђула Велагић (фудбал).  

- И овога пута смо детаљно анализирали све резултате, све смо подробно прегледали и направили селекцију. Има много спортиста, екипа и спортских радника који заслужују признање, али, нажалост, не можемо све да наградимо. Сви кандидати који су остали у ужој конкуренцији су то без сумње заслужили – рекао је предсједник жирија Самир Авдић.

Свечана манифестација проглашења најбољих спортиста биће одржана 12. децембра у Конгресној дворани хотела “Холидеј” у Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана