Избор десет најбољих спортиста РС: Перић на челу стручног жирија

Данијел Радујковић
Избор десет најбољих спортиста РС: Перић на челу стручног жирија

Бањалука - Прослављени српски рукометни голман Дејан Перић биће предсједник стручног жирија 60. јубиларног Избора десет најбољих спортиста Републике Српске.

Финално вече најпрестижније спортске манифестације у Српској биће одржано 18. децембра у Банском двору. Осим Перића, стручни жири још чине прослављена бањалучка кошаркашица и некадашња репрезентативка Југославије Слађана Голић, представник Министарства породице, омладине и спорта РС Ненад Рађевић, уредник спортске редакције Радио-телевизије Драган Новаковић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Милан Зубовић.

- Биће ми част и изузетно задовољство да председавам жирију, који ће јубиларни, 60. пут, бирати најбоље спортисте Српске. Верујем да ћемо направити добар избор и да ће награде отићи у руке оних који су то својим резултатима и заслужили - изјавио је Перић.

На три заказане сједнице жири ће најбоље бирати на основу приједлога струковних савеза, који имају рок до 14. новембра да доставе своје приједлоге у редакцију "Гласа". Осим десет најбољих спортиста Српске, биће додијељена и признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, три плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, три плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару.

Министарство породице, омладине и спорта РС прогласиће најперспективније спортисте, док ће РТРС изабрати најбољи спортски догађај године у Српској.

Адамовић

За најбољег спортисту 2013. године проглашен је кошаркаш Филип Адамовић, друго мјесто припало је каратисткињи Тамари Лозо, а треће кик-боксеру Маринку Матичићу. Жирију је предсједавао прослављени српски фудбалер Саво Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана