Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Додик на челу Организационог одбора

Данијел Радујковић
Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Додик на челу Организационог одбора

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик биће предсједник Организационог одбора 60. јубиларног Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, који ће се одржати 18. децембра (20.10 часова) у Банском двору.

На састанку Додика, директора "Гласа Српске" Бориса Дмитрашиновића, те главног и одговорног уредника "Гласа Српске" Борјане Радмановић-Петровић договорено је да састанак свих чланова Организационог одбора буде 28. новембра.

- Велика ми је част и задовољство да поново будем предсједник Организационог одбора и покровитељ овако престижне манифестације. Захваљујем "Гласу Српске" на указаном повјерењу да, као предсједник Републике и као бивши спортиста, те поклоник спорта уопште, и на овај начин дам подршку развоју спорта. Посвећеност том циљу потврђују бројне активности на изградњи и реконструкцији спортских објеката, као и подршка важних спортских догађаја. Искрено, увјерен сам да ћемо сви заједно путем ове и сличних манифестација наставити да промовишемо спорт и све добро које носи - изјавио је Додик.

Директор "Гласа" захвалио је предсједнику Српске на помоћи.

- Додик је већ био предсједник Организационог одбора и то 2010. године када смо веома успјешно организовали манифестацију. Вјерујем да ће тако бити и ове године када славимо велики јубилеј и по 60. пут бирамо најбољег спортисту - истакао је Дмитрашиновић.

Осим десет најбољих спортиста Српске, биће додијељена и признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, три плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, три плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта те, "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару. Министарство породице, омладине и спорта РС прогласиће најперспективније спортисте, док ће РТРС изабрати најбољи спортски догађај године у Српској.

Сједница жирија

Прва сједница жирија Избора десет најбољих спортиста Републике Српске одржаће се у четвртак од десет часова. Предсједник овогодишњег жирија је прослављени српски рукометни голман Дејан Перић, који тренутно вршилац дужности селектора "орлова". Осим њега, жири још сачињавају прослављена бањалучка кошаркашица и некадашња репрезентативка Југославије Слађана Голић, представник Министарства за породицу, омладину и спорт РС Ненад Рађевић, уредник спортске редакције Радио-телевизије Републике Српске Драган Новаковић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Милан Зубовић.

Лауреати

Прошле године титулу најбољег спортисте Републике Српске понио је кошаркаш Филип Адамовић. Друго мјесто припало је каратисткињи Тамари Лозо, а треће кик-боксеру Маринку Матичићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана