Из Власенице се "види" Париз

Дејан Кондић
Из Власенице се "види" Париз

ВЛАСЕНИЦА - Делегација трке "Београд - Бањалука", предвођена директором Владимиром Куваљом постигла је споразум са челним човјеком Општине Власеница, Мирославом Краљевићем о домаћинству циља друге етапе трке.

Пети пут Власеница је на рути трке и ко тријумфује у овом граду једном ногом биће на Олимпијским играма у Паризу. Ове године друга етапа вози се 20. априла и креће из Бијељине.

Први човјек Власенице Мирослав Краљевић није крио задовољство због наставка сарадње.

- Велика је ово ствар, највећи спортски догађај за нас. У питању је већ лијепа традиција, пет година смо уз трку. Нешто што је више од симболике. Радујемо се трци, трудимо се да афирмишемо нашу општину. Ове године отварамо и Ски центар Игриште а и то ће поспјешити ову сарадњу. Све ћемо учинити да и даље будемо најбољи домаћини, односно да будемо уз трку и даље - рекао је Краљевић.

Директор трке Владимир Куваља истакао је чињеницу да је етапа од Бијељине до Власенице можда и одлучујућа по питању пласмана.

- Успјели смо наставити традицију. Хвала нашим домаћинима. Власеница је четврти град по броју учешћа на нашој трци. Једна екипа нас је звала у питала да ли ће поново бити оних успона на стази, мислећи на Власеницу, онда знате колико људи памте ову етапу, град. Поносни смо на све ове екипе које нам долазе. Бициклистички савез Републике Српске подржао је овај догађај, па се надам да ћемо оправдати очекивања. Чињеница да је трка квалификациона за Олимпијске игре даје јој додатно на значају и промоцији - истакао је Куваља.

Потпредсједник Бициклистичког савеза Републике Српске и први човјек Бициклистиčког клуба КПЛ из Власенице Жељко Лукић нагласио је да је савез уз трку.

- Хвала предсједнику Милораду Додику, владама Републике Српске и Србије. Савез је увијек уз овај догађај. Ово је најтежа етапа и биће прави спектакл. Такође наш клуб ће дати сву логистичку подршку да ова трку буде на жељеном нивоу - закључио је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана