Ивана Нинковић одлази на усавршавање у Аризону

Данијел Радујковић
Ивана Нинковић одлази на усавршавање у Аризону

Бањалука - Најбоља пливачица Републике Српске и БиХ Ивана Нинковић 1. септембра путује на Аризона Стејт универзитет у Сједињење Америчке Државе гдје ће студирати и наставити пливачку каријеру.

Млада Требињка дошла је у пливачи клуб "Олимп" из Бањалуке у септембру 2012. године гдје је под надзором тренера Жељка Панића доста напредовала. Како је казала жао јој је што напушта Бањалуку. Још нема пуних 19 година и сигурно још може напредовати у САД.

- Добила сам пуну стипендију универзитета Аризона Стејт. Идем тамо 1. септембра да студирам и пливам. Жао ми је што напуштам "Олим" и тренера Жељка Панића, јер сам са њима стварно добро сарађивала и доста напредовала. Међутим, сигурно ћу се вратити овдје када буде крај школске године. Тамо очекујем да још више радим и напредујем. То је одлична прилика за мене - казала је Нинковићева.

Нинковићева је недавно учествовала на Европском првенству у Берлину гдје није остварила очекиване резултате. Изостао је пласман у полуфинала трка на 50 метара прсно и слободно, као и на 100 прсно. Посебно јој је жао трке на 50 прсно гдје је недавно оборила рекорд БиХ са временом 31,70 секунди.

- Не могу бити задовољна наступима на Европском првенству. Добро сам тренирала и спремала се, тако да сам очекивала боља времена и резултате. Мислим да је велика трема учинила своје и да само због тога пливала лошије. Прије свега двадесетак дана сам на 50 прсно пливала вријеме које би ми донијело најмање полуфинале, а можда и финале. Знам да није до физичке спреме јер сам у одличној форми, тако да је до треме или једноставно нисам имала свој дан - додала је Ивана.

Има испливану норму за Свјетско првенство у малим базенима које ће се одржати у Дохи почетком децембра. Како је истакла још не зна да ли ће учествовати тамо због обавеза на универзитету и такмичења која је тамо очекују.

Панић

Тренер Иване Нинковић Жељко Панић вјерује да јој је на Европском првенству у Берлину за боље резултате недостајала рутина са великих такмичења.

- Очигледно да је Ивани потребно чешће учешће на јаким такмичењима након чега би стекла рутину и боље пливала када је то најпотребније. Како год, ово је спорт и морамо се окренути новим изазовима. Не заборавимо да је Ивана у периоду од 24 мјесеца остварила невјероватне резултате - казао је Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана