Исповијест Новака Ђоковића: Чекао сам свако јутро у 5 у реду за хлеб и млеко

ГС
Исповијест Новака Ђоковића: Чекао сам свако јутро у 5 у реду за хлеб и млеко

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић, послије десетог тријумфа на Аустралијан опену, у центру је пажње свјетских медија.

Ђоковић је, између осталог, дао интервју и за ТВ станицу Сони спортс нетворк, где је говорио о тешком одрастању и како је то утицало на његов живот.

"Сви ми који смо близу тениском туру знамо ко сте ви. Знамо све што си до сада урадио, шта радиш за ПТПА. Знамо и шта чиниш са својом академијом, помажући младим играчима као што су браћа Сабанов, Хамаду Међедовићу, као и бившим играчима, Виктору Троицком и Илији Бозољцу.

Ту је и Новак Ђоковић фондација коју сада већ доста година имате твоја супруга Јелена и ти - почео је причу Сомдев Деверман, иначе и сам бивши тенисер, а сада у улози новинара.

Услиједио је наставак:

- Кад год су поплаве у Србији или негде у свету, Новак Ђоковић је ту. Када је пожар у Аустралији, Новак је ту. Када Украјини треба подршка и Стакховски то тражи, Новак Ђоковић је ту. Где год се скупља помоћ, Новак Ђоковић је ту. И опет, један дио свијета вјерује да не добијаш довољно поштовања које заслужујеш. Моје питање је зашто то све радиш?

Ђоковић се захвалио на комплиментима, говорећи да је дотакао његово срце.

"Не верујем да је неко одавно изрекао толико сјајних ствари као ти Сомдев. Хвала ти од срца на томе пријатељу, што си све то поменуо. Рећи ћу ово, не радим то зато што ми треба публицитет. Чиним то јер осећам да треба да помогнем, да будем ту за људе који имају мање успеха. Долазим из Србије која је у деведесетим прошла кроз два рата, кроз шестогодишње санкције.

Четири године ником од српских спортиста није било дозвољено да изађе и такмичи се на међународним такмичењима", рекао је Новак и затим наставио:

"Растао сам у Србији у то време, чекајући у реду за хлеб и млеко сваког јутра у 5.00, уз стотине људи и мог деду, како бисмо обезбедили хлеб за нас пет, шест у породици. Знам какав је то осећај.

Ценим све то што имам, што ми је дато од стране живота и Бога, морам то да поштујем. Отуда увек имам ту свест да има тако много људи у свету који су имали мање среће и кроз своју Фондацију и тениски центар у Србији, чиним шта мгу, на сваки могући начин, да будем ту за људе. Знам да не чиним довољно, увек могу више, али дајем све од себе".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана