ИО ФС БиХ: О смањењу одлучују ентитетски савези

Дарко Пашагић
ИО ФС БиХ: О смањењу одлучују ентитетски савези

Зеница - Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ на сједници у Зеници одлучили су да се о смањењу броја клубова у Премијер лиги најприје изјасне челници ентитетских савеза.

Наиме, два приједлога смањења броја екипа са 16 на 12 у бх. друштву најбољих, која је претходно израдила трочлана комисија којој је предсједавао потпредсједник ФС БиХ Дарко Љубојевић и у којој су још били Јосип Беванда и Нурудин Пешталић, презентована су 15-орици чланова ИО ФС БиХ. Они су се договорили да се до наредне сједнице о овом питању изјасне ентитетски, односно Фудбалски савез Републике Српске и ФС БиХ.

- Након и на основу мишљења и ентитетских савеза, ИО ФС БиХ утврдиће јединствен приједлог о смањењу броја клубова у Премијер лиги БиХ, који ће препоручити Скупштини ФС БиХ на усвајање на редовној годишњој сједници која би требало да се одржи у априлу или најкасније мају ове године - потврдили су из Извршног одбора ФС БиХ.

Став Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске је одраније познат.

- Категорични смо код става да се Премијер лига смањи на 12 клубова. За сриједу је заказана сједница Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске и тада ћемо дефинитивно то потврдити, јер не вјерујем да ће бити корекција на овом питању - нагласио је генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Родољуб Петковић.

Према првом приједлогу, Премијер лига БиХ би од сезоне 2016/17. са 16 одмах била смањена на 12 клубова. Друга опција је да у сезони 2016/17. шампионат броји 14 умјесто садашњих 16 тимова, а годину касније да се смањи са 14 на 12 екипа.

Лугушић

Енвер Лугушић је нови тренер голмана репрезентације БиХ. Тако је комплетиран стручни штаб А репрезентације, који чине селектор Мехмед Баждаревић, тренери Стефан Жили, Драган Перић и Игор Јанковић, те тренер голмана Енвер Лугушић, који је већ радио са чуварима мреже најбоље селекције и то у периоду када је селектор био Мирослав Ћиро Блажевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана