Илић облачи дрес Звезде

Дејан Марић
Илић облачи дрес Звезде

ЛАКТАШИ - Кошаркаш Игокее м:тел Далибор Илић овог љета ће промијенити средину и појачати редове Црвене звезде. “Глас Српске” сазнаје да је јадрански шампион најконкретнији и најиздашнији и да је питање дана када ће договор бити финализован и озваничен.

 

По свему што је приказао у сезони за нама, Илић је уистину заслужио нови искорак у каријери. Он неће бити мали јер ће од јесени, поред добро познатих јадранских битака, бити и оне у европској елити, Евролиги.

Вишеграђанин игра кошарку живота, податак да је у претходној кампањи у више наврата пребацивао магични број од 40 индексних поена јасно осликава његов напредак. Доминантан је у скоку, проценти шута му такође расту, може да покрије и “четворку” и “петицу”, тако да је израстао у квалитетног “ол раунд” играча којег би сваки тренер пожелио у тиму.

Далибор је сјајним играма на себе скренуо пажњу више тимова, па и не чуди што је на адресу његовог менаџера Мишка Ражнатовића стигло више понуда. Ипак, она Звездина се не одбија.

- Уговор још није потписан, али вјерујем да ће бити ускоро. Кад год се јави неки клуб са понудом, Звезда реагује и понуди више. Далибор не би имао ништа против да пређе међу “црвено-бијеле”. Штавише, радује се новом изазову и премијерном наступу у Евролиги - рекао нам је извор близак репрезентативцу Србије.

Илића (22) “игоси” су довели још 2015. из Вишеграда. Прву сезону се калио у младом тиму, а већ са 16 година су га гурнули у ватру. Корак по корак, Далибор је стасавао, на том путу се прво изборио за статус члана младе репрезентације Србије, затим је обукао и сениорски дрес “орлова”, чиме је испунио властити сан. На домаћој сцени је доминирао, освојио осам трофеја са Александровчанима, израстао у лидера екипе, играо и два плеј-офа Јадрана... Сада је вријеме за растанак.

Илић је имао прилику да ради са многим стручњацима, међутим, зенит је достигао под диригентском палицом Драгана Бајића. Добро познати систем континуитета са ослонцем на домаће играче, одговорност и дисциплина савршено су одговарали младом кошаркашу. Сада ће све то имати и код Дејана Радоњића, који је дао зелено свјетло за његов ангажман.

Растанак

Да се растанак Илића и Игокее м:тел примакао, недавно је за “Глас” потврдио и шеф стручног штаба Драган Бајић.

- Далибор је пројекат клуба. Ја сам му као тренер у посљедње двије сезоне указао максимално повјерење и он га је оправдао. Играо је феноменално и мислим да је дошло вријеме да направи сљедећи корак. Ми финансијски тешко можемо да га задржимо. Ако оде, нећемо бити срећни јер остајемо без битног адута. Међутим, бићемо и поносни на вријеме које је провео овдје и на његов развој - рекао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана