Играчи Слоге од 18 часова гости Зрињског у реванш мечу полуфинала Купа БиХ: Мостарце чека изненађење

Дарко Пашагић
Играчи Слоге од 18 часова гости Зрињског у реванш мечу полуфинала Купа БиХ: Мостарце чека изненађење

ДОБОЈ – У редовима Слоге са доста опреза, али и оптимизма дочекују данашњу реванш утакмицу полуфинала Купа БиХ у којој ће од 18 часова на стадиону "Под Бијелим бријегом" бити гости Зрињског у Мостару. 

Први окршај ова два ривала одигран на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи завршен је неријешено, 0:0, тако да и једни и други очекују да могу да саме завршнице. То би за Добојлије био историјски резултат, јер су до сада само једном играли у полуфиналу и то у сезони 2012/13 када су елиминисани од Широког Бријега (2:4, 0:4).

- Сама чињеница да смо на корак до финала нама даје велики значај, јер један од наших притајених циљева на почетку сезоне је био да што дуже трајемо у овом такмичењу. Сада смо у прилици да одемо можда и до самог краја. Уз сав респект према освајачу дупле круне из прошле сезоне показали смо у посљедња два меча против њих и да можемо играти неизвјесно. Ријетки су клубови ове сезоне који су са њима два пута одиграли неријешено. Зато имамо право да се надамо пролазу у финале, а ако не успијемо неће бити смак свијета - истакао је шеф стручног штаба добојског премијерлигаша Владо Јагодић.

Искусни стручњак је нагласио да апсолутно вјерује у своје играче, иако пред реванш има великих кадровских проблема.

- У комбинацији неће бити нашег најбољег стријелца Дејана Видића за кога је због лома кључне кости сезона завршена, као ни Зорана Караћа, који тек излази из повреде и не желимо ништа да ризикујемо. Не можемо рачунати ни на Младена Веселиновића, који је против Борца повриједио задњи бутни мишић, Ајдин Реџић не игра због три жута картона, док је Аднан Бербић позајмљени играч Зрињског, тако да смо прилично ослабљени пред овај дуел. Без обзира на све то вјерујем да у Мостару можемо одиграти најбољу утакмицу полусезоне. И прије првог сусрета сам говорио да ће одлука пасти у реваншу и да се путник у финале неће знати до самог краја. Имамо активан резултат, припремили смо изненађење за Мостарце и надам се да ће се то показати као добитна комбинација – наставио је Јагодић.

Сви фудбалери Слоге једва чекају почетак сусрета.

- Очекује нас веома тешка и захтјевна утакмица, јер је Зрињски одлична екипа, што су показали у посљедње двије, три године. Иако смо ослабљени пред овај сусрет, даћемо све од себе да уђемо у историјско финале за Слогу - истакао је Федор Предраговић.

Највише утакмица

Шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић је рекао да је већ сада јасно да ће Зрињски и његов клуб ове сезоне одиграти највећи број званичних утакмица.

- Мостарци су уз Премијер лигу играли и групну фазу Лиге конференције и у самој су завршници Купа БиХ. С друге стране ми смо уз премијерлигашке мечеве догурали далеко у Купу БиХ, али и Купу Републике Српске "Др Милан Јелић". Сав тај напор оставио је сигурно трага на играчима и једне и друге екипе - нагласио је Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана