Игор Аничић вјеран Леотару

Чедомил Муцовић
Игор Аничић вјеран Леотару

Требиње - Игор Аничић, који је у протеклој сезони постигао десет голова, потписаће са премијерлигашем Леотаром нови уговор, потврђено је јуче "Гласу Српске" у управи требињског премијерлигаша.

- Чуо сам се са Аничићем и постигли смо договор да и сљедеће године игра у нашем тиму. Имао је понуде из Казахстана и Белгије, али није успио да заврши посао. Пристао је да остане на "Полицама", а са њим ћемо што прије да сједнемо и поразговарамо о вишегодишњем уговору, јер је доказао своју класу и потврдио да је један од најбољих нападача Леотара у новијој историји - рекао је спортски директор Леотара Жељко Радовић.

Аничић је голгетерски експлодирао у другој полусезони, када је постигао осам голова. У првој полусезони је код Богдана Корака био одстрањен из такмичарске екипе, што га је могло коштати останка у Леотару. Међутим, Жељко Радовић, који је пола године дијелио свлачионицу са њим, знао је о каквом је играчу ријеч и његов први потез када је именован за спортског директора било је задржавање 23-годишњег нападача.

- Знао сам да Аничић има квалитет и да његово фудбалско знање није спорно. Специфична је личност и треба знати са њим поступати. Када је задовољан, показује сав свој таленат. Од њега очекујемо да и у сљедећој сезони буде један од најбољих стријелаца у првенству, а и он је свјестан да му Леотар може бити одскочна даска за неки већи клуб - додао је Радовић.

Појачања

Спортски сектор Леотара је веома активан ових дана, јер приводе крају преговоре са потенцијалним појачањима.

- У преговорима смо са великим бројем играча, али нећемо моћи све да их доведемо. Већ је познато да смо заинтересовани за Дејана Којића, Вучину Шћепановића, Сашу Кајкута, Шабана Пехиља, а успоставили смо контакте и са неколико фудбалера који су играли у Суперлиги Србије и за два, три дана ћемо конкретно моћи да кажемо о којим играчима се ради. Много играча нам се нуди, али желимо наприје да реализујемо неке наше жеље - нагласио је Радовић и додао да је тренер Борче Средојевић прозивку заказао за 27. јун.

Исписнице су за сада узели само Бразилац Жуниор Соуто, који ће играти у хрватском Солину и Гершон Акуфо из Гане, који се вратио у домовину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана