Игокеа са много проблема дочекује Бахчешехир: Битка за друго мјесто

 Милан Зубовић
Игокеа са много проблема дочекује Бахчешехир: Битка за друго мјесто

АКТАШИ - Кошаркаши Игокее угостиће Бахчешехир вечерас од 20 часова у посљедњем, шестом колу Лиге шампиона, а тај сусрет одлучиће ко ће од те двије екипе заузети друго мјесто на табели групе Д.

Прво мјесто обезбиједио је Билбао који има луксуз пораза од Нимбурка, јер има бољи међусобни скор од Игокее, која га не може свргнути са првог мјеста. Уколико изабраници тренера Драгана Бајића тријумфују против турског тима биће сигурно други, док ће у случају пораза заузети треће мјесто на табели. У оба случаја играће бараж за попуну топ 16 фазе. Укрштају се са екипама из групе Ц, гдје су им могући ривали Хапоел Холон, Галатасарај и Останде. Ипак друго мјесто доноси им предност у утакмицама баража. Бајић се налази у великим проблемима. Екипа му је десеткована повредама док су остали играчи доста уморни због обавеза на два фронта.

- Не знам одакле да кренем и гдје да завршим. Чини ми се да налазим у најтежим моментима моје тренерске каријере када је у питању тренутно стање. Било је нешто слично прије неколико сезона када сам остајао са седам играча, али су околности биле другачије и то смо некако пребродили, јер смо играли једно такмичење па се није пуно осјетило. Ситуација је сада баш забрињавајућа. Упозоравао сам да одласком Дешона Стивенса можемо ући у неке проблеме, јер смо изгубили квалитет у игри, а и дешавањима послије тога, односно великом потрошњом појединих играча на два фронта - рекао је Бајић.

Потом је критиковао појединце, али није конкретно рекао на кога се то односи.

- Кошарка тражи добру конкуренцију на тренингу, а то није могуће јер немамо конкуренције и сматрам да не можемо тако функционисати. То повлачи неке друге ствари и морам одустати од своје филозофије, а када то урадиш онда изгубиш интегритет и дозволиш неке ствари за које никад нисам могао вјеровати да ћу себи допустити па ти дође, морам да употријебим прост рјечник, неки балавац да те зај..... али сам приморан да трпим такве ствари. Обично у тим ситуацијама, када одустајеш од својих принципа страдају тренерске главе. Знајући у којем клубу радим спреман сам да поднесем и већу жртву од ове сада - остао је загонетан Бајић.

У посљедњој утакмици против Цибоне није могао да рачуна на болесног Кендрика Реја, док се након меча разболио и Брајант Крафорд па је њихов наступ у вечерашњем мечу под знаком питања.

- Дошли смо у ситуацију да у јако квалитетној групи имамо три побједе и тријумфом против Бахчешехира можемо обезбиједити другу позицију која нам даје предност домаћег паркета. Бахчешехир је легија странаца са јако квалитетним турским играчима. Квалитет ростера говори са каквим амбицијама су ушли у такмичење. Нисам у могућности да пријетим противнику, али ћемо покушати да извучемо максимум и да искористимо шансу да остваримо побједу уколико нам се укаже. Брину ме порази у посљедњим утакмицама. Један од разлога је пад концентрације због умора, а главни проблем је двоцифрени број промашених слободних бацања. Надам се да ће бити пуно боље против турског тима, да ће момци дати посљедњи атом снаге да дођемо до побједе - нагласио је Бајић.

Група Д

1. Билбао   5        4        1        406:344      9

2. Игокеа    5        3        2        395:379      8

3. Бахчешехир    5        2        3        360:398      7

4. Нимбурк          5        1        4        356:396      6

Група Ц

1. Хапоел Х.        5        4        1        430:404      9

2. Галатасарај     5        3        2        424:397      8

3. Остенде  5        2        3        386:395      7

4. Легија     5        1        4        361:405      6

Остенде - Хапоел Холон, Легија - Галатасарај (играно синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана