Игокеа побједом завршила топ 16 фазу Лиге шампиона

М. З.
Игокеа побједом завршила топ 16 фазу Лиге шампиона

ЛАКТАШИ - На најљепши могући начин кошаркаши Игокее опростили су се од Лиге шампиона ове сезоне.

Екипа из Александровца побиједила је ВЕФ Ригу на свом терену резултатом 64:58 и тако спустила завјесу на феноменална издања у елитном ФИБА такмичењу. Била је ово трећа побједа изабраника тренера Драгана Бајића, али им она није донијела пласман у четвртфинале као што је то био случај у првој рунди групне фазе када су са три тријумфа прошли у топ 16 фазу.

Екипу из Летоније побиједили су по други пут, која је уписала шести пораз, али се није предавала током цијелог меча. Након изједначења 8:8, средином прве четвртине гости у наредних шест минута нису постигли поена па је предност домаћина расла из минута у минут док је плус 17 била највећа разлика. Тренер Бајић мало је мијешао тим дајући прилику оним играчима који су имали мању минутажу покушавајући да растерети носиоце игре. Мала драма виђена је у посљедна два минута када је летонски тим искористио опуштање домаћих, озбиљније припријетио и пришао на пет поена разлике. Ипак, Александровчани се нису дали потпуно омести па су ипак мирно привели утакмицу крају. Најбољи код побједника био је Џеки Кармајкл са дабл даблом учинком од 12 поена и десет скокова док је Дарко Талић уписао 11 поена, пет асистенција и четири скока, а Далибор Илић додао је десет поена и осам скокова. Код поражених Ајзеа Пињеио убацио је 16 поена и имао осам скокова. Наредну утакмицу Игокеа ће играти идуће недјеље у Београду против Црвене звезде.

У другој утакмици ове групе Тенерифе је разбио Сан Пабло Бургос са 89:60, и тако изборио прво мјесто на табели са скором 5-1, док је актулени освајач Лиге шампиона и побједник Интерконтиненталног купа завршио на другом мјесту (4-2).

Сусрет у Лакташима пратио је и прослављени кошаркаш Црвене звезде као и македонске репрезентације Перо Антић. Он је био у друштву српског члана предсјеништва БиХ Милорада Додика и амбасадора БиХ у Сјеверној Македонији Драгана Јаћимовића са којим је и стигао у Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана