Игокеа неће у Европа куп

Милан Зубовић
Игокеа неће у Европа куп

Бар, Лакташи - Кошаркаши Игокее ове сезоне неће играти у европским такмичењима, одлучила је управа клуба.

Након што нису изборили наступ у групној фази Лиге шампиона, требало је да наступе у ФИБА Европа купу, али су одустали од такмичења.

- Одустали смо од наступа у Европа купу. Главни разлог за то су финансије јер је то такмичење изузетно скупо, путовања су предалека, а у исто вријеме није атрактивно. Већ раније смо најавили да ћемо се повући ако не прођемо даље и већ смо ФИБА послали одлуку и дефинитивно се повукли - изјавио је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Да су којим случајем пристали да играју, Александровчани би наспрам себе имали Калев, Принеу Бирстоно и Таргу Муреш, тако да би морали путовати у Естонију, Литванију и Румунију, што би био додатни напор на велика искушења која их очекују у АБА лиги. Изабраници тренера Драгана Бајића нису успјели да сачувају два поена предности из прве утакмице квалификација за Лигу шампиона против Морнара и поражени су у Бару резултатом 83:60. Лоше одиграна друга четвртина, лош проценат шута за три поена, 19 изгубљених лопти и само једна асистенција у првих 20 минута одвели су у пораз актуелног шампиона БиХ. Морнар ће у ФИБА Лиги шампиона играти у групи Д, у којој су још Авелино, Остенде, Тенерифе, Цибона, Мега Лекс, Стразбур и Јувентус.

Ипак, много времена за туговање неће имати јер их већ у недјељу од 17 часова очекује премијерни сусрет нове сезоне Јадранске лиге против Цибоне у Лакташима. Та утакмица је само наставак пакленог ритма који очекује Александровчане наредних дана. Други меч регионалног такмичења Игокеа ће играти у сриједу против дебитанта Карпош Соколија у Македонији, а затим у петак угостити Олимпију. Испит четвртог кола имаће у понедјељак (10. октобра) у Железнику код ФМП-а, а потом ће у суботу бити домаћин Будућности, чиме ће бити завршен дио такмичења по убрзаном систему. Будућност је побиједила Цедевиту са 80:70 у гостима, док је Мега Лекс у посљедњим секундама стигао до тријумфа против Олимпије са 86:85. У суботу ће снаге одмјерити Крка - Карпош Соколи (17), Морнар - Партизан (19), а у петак навече су играли Црвена звезда - МЗТ, Задар - ФМП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана