Игокеа наставља низ

Милан Зубовић
Игокеа наставља низ

Лакташи - Серију добрих утакмица и побједа кошаркаши Игокее покушаће да наставе вечерас на свом терену када ће од 21 час угостити МЗТ у посљедњем мечу четвртог кола АБА лиге.

Изабраници тренера Драгана Бајића до сада су уписали пораз након продужетка од Олимпије док су побиједили Будућност и Цедевиту чиме су показали да су у стању да се носе са најјачим тимовима регионалног такмичења. Против македонског тима Александровчани су играли десет пута и уписали пет побједа. Прошле сезоне добили су оба сусрета, али су чак три пута доживјели пораз на домаћем терену што позива на додатни опрез.

- Рекао сам играчима да побједе морају оставити по страни. У овом мечу би требало да покажу карактер и жељу за побједом те окрену се новим изазовима и напредују играчки. У утакмицама против Будућности и Цедевите били смо доста растерећени јер смо важили за аутсајдере, али смо их на нашу срећу добили. Сада играмо против екипе која је у нашем рангу и карактер екипе се показује управо на оваквим утакмицама - рекао је Бајић.

Навео је главне опасности које пријете од скопске екипе.

- МЗТ има добар тим који је побједом против Партизана добро отворио сезону, али је затим везао два пораза па ће сада тражити искупљење за домаћи неуспјех против ФМП-а. Јако су неугодни, играју доста брзо и добар су спој младих и искусних кошаркаша. Издваја се плејмејкер Гарсија који је доста продоран, док су ту још опорављени Стојановски као и Трајковски који може да погоди за три поена те доста шири игру док под кошем не смијемо заборавити искусног Лалића. Имали смо довољно времена да се спремимо за ову утакмицу и одбраном ћемо је добити те се надам подршци публике - истакао је Бајић који може да рачуна на све кошаркаше.

Плејмејкер Игокее Дезмонд Вашингтон у првом колу постигао је 35 поена док је у другом постигао 11, а у трећем пет.

- Надам се да ћу наставити да се доказујем на сваком тренингу и утакмици те очекујем да сваку побиједимо. Скаутирали смо противника, добро играју, имају солидне бекове и морамо бити опрезни - рекао је Вашингтон.

Пето коло

У петом колу састају се, субота: Будућност - Мега (17), Олимпија - Морнар (19), Партизан - Игокеа (21). Недјеља: Цедевита - Црвена звезда (17). Понедјељак: ФМП - Задар (18), МЗТ - Цибона (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана