Игокеа креће у поход на групну фазу ФИБА Лиге шампиона: Храбро на Клуж и Вујошевића

Милан Зубовић
Игокеа креће у поход на групну фазу ФИБА Лиге шампиона: Храбро на Клуж и Вујошевића

БОТЕВГРАД - Екипа Клужа прва је препрека кошаркашима Игокее на путу ка групној фази ФИБА Лиге шампиона, а меч првог круга квалификација на распореду је вечерас од 19.30 часова.

Због пандемије вируса корона организована су два квалификациона турнира, један у бугарском Ботевграду, а други и кипарској Никозији. У свакој рунди биће игран по један меч и уколико Александровчани буду бољи од представника Румуније, у другом колу састаће се са побједником меча Фрибург (Швајцарска) - Спортинг Лисабон (Португалија) и тај сусрет био би на распореду у петак. Повреде играча мучиле су тренера Игокее Драгана Бајића у посљедње вријеме па неће моћи да рачуна на Ентонија Клемонса, док је наступ Далибора Илића под великим знаком питања, а Антабија Волер је однедавно поново у погону. Бајић је нагласио да су услови у Ботевграду одлични, све је добро организовано, термини за тренинге се поштују док је хотел удаљен петнаестак минута од дворане.

- Без обзира на одличне услове који су нас сачекали биће тешко добити меч против Клужа. Имали смо доста проблема пред квалификациони турнир и хендикепирани смо изостанком Клемонса и Илића, али су остали спремни да се покажу у најбољем свјетлу. Играмо против озбиљне и јако чврсте екипе која игра агресивно у одбрани и из транзиције долази до лаганих поена, тако да ћемо морати бити концентрисани свих 40 минута, јер противник зна казнити све пропусте - изјавио је Бајић.

Румунски клуб није онај који су прижељкивали у табору Александровчана пред жријеб, јер га са клупе предводи Душко Вујошевић, док је овог љета стигао Андрија Стипановић, који је добро познат овдашњој публици јер је годинама играо у АБА лиги. Бајић је већ побјеђивао Вујошевића.

- Побјеђивао сам га, али и он мене, тако да неће бити посебних изненађења. Спремни смо и у доброј смо форми, обзиром на то да нисмо одиграли довољно контролних утакмица. Ипак, шта је ту је. Једна утакмица је на распореду и неки други моменти могу да одлуче. Мотивисани смо максимално и радује ме то што код свих својих играча видим велику вољу да дођу до побједе - нагласио је Бајић.

Остали мечеви

Резултати и парови првог кола, групе на Кипру: Гронинген - Дњипро 88:53, Нептунас - Лондон лајонс 77:73, Керавнос - Ираклис, Цмоки - Балкан (играно синоћ). Групе у Бугарској, данас: Бакен Берс - Хапоел Тел Авив (15.30), Фрибург Олимпик - Спортинг Лисабон (15.30), Анвил - Монс (19.30), Клуж - Игокеа (19.30).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана